Loggan för Oxelösunds kommun

Invigning av utomhusavdelningen Naturen

Idag invigdes utomhusavdelningen Naturen på Stenviks förskola. Barn, personal och inbjudna firade tillsammans under det nybyggda skärmtaket. Skapande lek, musik, tal, bandklippning, korvgrillning och fruktsallad stod på programmet.

Det var en förväntansfull stämning bland barnen när det var dags för invigning. Barnen målade utomhus till musik medan de väntade. De äldre barnen på förskolan, politiker från utbildningsnämnden, utbildningsnämndens ordförande Britta Bergström, kommunchef Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson, förvaltningschef Eva Svensson var inbjudna.

Alla samlades under skärmtaket som var pyntat med ballonger, vimplar och blommor. Efter fanfaren hälsade Eva Svensson alla välkomna. Catharina Fredriksson höll tal och efter det fick barnen vara med när hon klippte bandet. Invigningsfesten fortsatte med korvgrillning och fruktsallad.

Avdelningen Naturen öppnade i höstas och har inriktningen utomhuspedagogik. Lokalerna har renoverats och anpassats till verksamheten. Just nu går 12 barn på avdelningen, som har plats för cirka 18 barn. Det arbetar en barnskötare och en förskollärare på Naturen. Barnen, som ska vara mellan 3-5 år är till stora delar utomhus men har även tillgång till ateljé, aktivitets- och rörelserum inomhus.