Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Simhallen öppnar

Tisdagen den 15 mars öppnar simhallen i Oxelösund igen..

Den 2 mars stängdes simhallen på grund av att det under en genomgång av simhallen upptäcktes rostangrepp och sprickbildningar som behövde undersökas noggrant. Undersökningen är nu genomförd och bedömningen är att simhallen åter kan öppnas.

Jag är glad att jag idag kunnat fatta beslutet att vi kan öppna badhuset igen. För mig går alltid liv och hälsa i första hand. Nu är den grundliga undersökningen genomförd och resultatet från undersökningen visar att simhallen åter kan öppna, säger Catharina Fredriksson, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Det var Ramböll AB som i uppdraget att statusinventera simhallen och idrottsanläggningen efter en första okulär besiktning återrapporterade att de ytterligare behövde undersöka bärigheten i konstruktionen. Den undersökningen är nu genomförd och visar att simhallen fortsatt har bärighet i konstruktionen och kan nu återigen öppna för allmänheten igen.

Det är med lättnad jag konstaterar att vi kan öppna simhallen igen. Vi är många som har längtat efter dagens besked. Jag hälsar alla välkomna på tisdag morgon, säger Viktor Gustafsson, anläggningschef, Medley Oxelösund.

Arbete med att åtgärda sprickbildningen i betongen samt rostangreppen kommer genomföras i samband med planerat underhåll.

Ramböll AB fortsätter uppdraget att inventera simhall och idrottsanläggningen på Ramdalen utifrån det uppdraget de tidigare fått.

Kommunstyrelsen beslutade den 24 november 2021 att genomföra en inventering av simhall och idrottsanläggningen på Ramdalen. I beslutet ingår också att inventera det långsiktiga behovet av inomhusidrott i Oxelösunds samt att värdera om nuvarande idrottshall räcker.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer