Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

5,1 miljoner plus 2021 för utbildningsnämnden

Det har varit ett händelserikt år för utbildningsnämnden som även redovisar ett plusresultat på 5,1 miljoner kronor för verksamhetsåret 2021.

Under året invigdes Oxelöskolan, förskola och Kulturskolan. D-skolan och Oxelö förskola stängdes. Steg ett av den nya förskole- och skolorganisation infördes. I den nya skolorganisationen ingår det att ha inriktningar på Oxelösunds skolor och det arbetet planerades och påbörjades under året.

Inriktningarna är estetisk inriktning på Oxelöskolan, idrott och hälsa på Ramdalsskolan samt natur och teknik på Peterslundsskolan.

Under året har vi genomfört en rad stora förändringar. Vi har en budget i balans och vi har lärandet i fokus i det vi gör. Vi har även ansökt och fått statsbidrag i en större utsträckning än tidigare. Tyvärr har coronan påverkat vår verksamhet mer än vad vi önskat och många planeringar har fått göras om utifrån de rådande omständigheterna. Vi ser att elevernas resultat har påverkats, berättar Eva Svensson, förvaltningschef.

Det har varit ett mycket intensivt och händelserikt år. Vi har invigt en helt ny skola och förskola. Ramdalsskolan är färdigrenoverad för att passa vår nya skolorganisation. Vi har fattat beslut om att bygga en helt ny förskola i Peterslund och Peterslundsskolan står på tur att renoveras. Med en budget i balans har vi möjlighet att göra fler satsningar inom nämndens ansvarsområde, och med tanke på att antalet barn och elever ökar är jag glad att vi kan visa upp ett så positivt resultat, säger Britta Bergström, (S) ordförande i utbildningsnämnden.

Utmaningen i resultatet blir kostnader för gymnasiet och vuxenutbildning som vi får arbeta vidare med 2022, avslutar Britta.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola och för vuxenutbildning samt kulturskola.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer