Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Kommunen sluter avtal om frivillig resursgrupp

Från 1 januari 2022 har Oxelösunds kommun slutit avtal med Civilförsvarsförbundet om frivillig resursgrupp, FRG. Det är ett viktigt tillskott av resurser i kris och kommer stärka kommunens förmåga.

Det här kommer förenkla för kommunen att starta upp ett arbete i kris och förstärka där vi inte har möjlighet att avvara egen personal. Det kan handla om att bemanna platser dit människor kan komma för att få information, vatten eller värme, säger Niklas Thelin, säkerhetsstrateg.

Avtalet innebär att Civilförsvarsförbundets distrikt Södermanland är samordnare och tillhandahåller frivilligresurser när kommunen behöver. Civilförsvarsförbundet ser också till att resursgrupperna får en grundutbildning. Avtalet med Civilförsvarsförbundet har Oxelösunds kommun slutit tillsammans med Gnesta kommun, Trosa kommun och Nyköpings kommun.

Om FRG:

Cirka hälften av landets 290 kommuner har en FRG som står beredd att bidra när samhället drabbas av kris och påfrestningar.

FRG är ett avtalsbaserat koncept för att samla frivilliga försvarsorganisationers kompetenser på lokal nivå.

Alla FRG-resurser är utbildade, har övat och är kvalitetssäkrade genom Sveriges Civilförsvarsförbund.

Läs mer på Civilförsvarsförbundets webbplats. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer