Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Flera av våra verksamheter öppnar upp helt igen

Den 9 februari lyfts de flesta av Folkhälsomyndighetens rekommenderade restriktioner. Det innebär att vi tar bort publiktaket på våra evenemang på Koordinaten, vi kräver inte vaccinationsbevis längre och du är varmt välkommen att hälsa på nära och kära på våra äldreboenden.

Hälsa på nära och kära på äldreboenden

Vi behöver fortsätta att ta hänsyn till våra äldre och vara försiktiga när vi umgås. Därför är det viktigt att du vid ett besök är fullt frisk och helt symptomfri. Avstå från ett besök även om du har milda sjukdomssymptom.

Vid besök på äldreboende bör du:

  • Vara mycket noga med din handhygien. Tvätta händerna inför och efter besöket. Använd handdesinfektion ofta.
  • Använd gärna munskydd.
  • Håll avstånd till den du besöker, personal och andra boende.
  • Besöket bör i första hand ske i den enskildes lägenhet. Om ni vill träffas i de gemensamma utrymmena på avdelningen, håll avstånd till andra.

Hämta och lämna barn på förskola och skola

Från måndag 14 februari behöver du inte längre hämta och lämna barn utomhus.

Öppna förskolan
Öppnar måndagen den 14 januari om även i liten skala med få besökare åt gången.

De rekommendationer som finns kvar

  • Fortsätt att ta hänsyn i allmänhet och stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symptom som kan vara covid-19.
  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna personer som inte har vaccinerat sig att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Det innebär att dessa personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk för allvarlig sjukdom. Risken för allvarlig sjukdom ökar även i takt med stigande ålder.

Välkommen tillbaka till våra evenemang på Koordinaten!

Äntligen kan vi anordna Barnlördagsliv igen! Det är tre år sedan vi genomförde det populära evenemanget för alla barnfamiljer i Oxelösund. Lördag 2 april går det av stapeln och det är en stor glädje att få välkomna alla tillbaka igen.

Vi har ett brett scenprogram våren 2022 där vi hoppas att det ska finnas något för alla att tycka om eller kanske upptäcka något nytt. Vad sägs om folkmusikgruppen WAO, som har inspirerats av poeten Wilho Akseli Ollikainen och hans verk. Albumaktuella Julia Logan som samarbetar med Nina Persson från The Cardigans. Barnteater för de allra minsta "Nya skor!". Motown-inspirerad show med The Fantastic Four. Musikalkonsert med John Martin Bengtsson, som har bland annat spelat Phantom i The Phantom of the Opera i Stockholm, Köpenhamn och i Singapore. Musikteater om Bellmans liv med Daniel Sjöberg, som vi kan känna igen dels från sina roller inom såväl teater och musikal som film och tv, men även lokalt i Nyköpings Gästabud där han spelade Birger.

17/2 WAO!
24/2 Julia Logan.
26/2 Barnteatern "Nya skor!" för barn 3 - 8 år
10/3 The Fantastic Four
28/4 Musikalmagi med John Martin Bengtsson
19/5 Bellman - visor & bekännelser

Du köper dina biljetter på Koordinaten eller via visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer