Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Kortfattat från Kommunstyrelsen den 26 januari 2022

På årets första Kommunstyrelse fattades bland annat följande beslut:.

Att förlänga Anebyhusgruppen markanvisning för Stenvikshöjden till 13 december 2022. Anebyhusgruppen har med hjälp av mäklare startat försäljning av projektet men byggstart har inte skett. Den preliminära tidplanen anger att försäljning beräknas pågå till juli 2022. Därefter pågår en projekteringsperiod och planerad start för markberedning är våren 2023 med byggstart av hus därefter.

Att ge företaget RE Equtiy funds en markanvisning för Inskogens sydöstra del (del av Stjärnholm 5:1). RE Equtiy funds har redovisat underlag där de planerar att bygga 28-32 radhus i BRF format samt ytterligare 16 hus med mellan 55-65 hyresrätter. Inskogen har en befintlig detaljplan från 1981. Det detaljplanerade området i Inskogen är cirka 20 000 kvm stort. Sedan tidigare finns en tilldelad markanvisning för Acasa som planerar att bygga 82 lägenheter i varierande storlek från ett till fyra rum och kök.

Att godkänna Galjadens begäran om förlängd markanvisningstid till 26 september i år i enlighet med kommunens direktiv om markanvisning. Två av kommunens stora industriers satsningar inom sina respektive verksamhetsområden förväntas skapa en rörelse inom underentreprenörerna inom dessa verksamhetsområden. Rörelsen förväntas påverka behovet av nya verksamhetslokaler. Även Ostlänkens sträckning inom Nyköpings kommun kan påverka företagares behov av nya lokaler för sina verksamheter. Galjaden får med beslutet en förläning till den 26 september i år att söka bygglov för projektet.


Här hittar du pågående och planerade byggnationer i Oxelösund


Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer