Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Renoveringen av Ramdalsskolan är klar

Nu är renoveringen av Ramdalsskolans lokaler klar. Förutom att de har rustats upp har de anpassats utifrån att skolan blir en F-9-skola till hösten. Byggnaden har också fått ett nytt tak och ny ventilation.

Renoveringen av Ramdalsskolan är klar. Aula, rum för skapande (drama och bild) och NO (naturorienterande ämnen), matsal och kök i hus B har rustats upp. Toaletter och korridorer likaså. Huset har fått ett nytt tak, ett sadeltak i stället för ett platt tak och ny ventilation.

Arbetet påbörjades i januari 2021 tillsammans med Nyvest, som har varit totalentreprenör.

Det känns roligt att leverera slutprodukten tillbaka till skolan i form av en nyrenoverad skolbyggnad med nya fräscha lektionssalar, matsalar och mottagningskök, säger fastighetsförvaltare Martin Englund.

Ett stort äntligen!, säger Kalle Alwert, biträdande rektor på Ramdalsskolan. Renoveringens sista etapp är klar och det känns jättehärligt med fräscha lokaler. Eleverna är också ”rånöjda” och tycker att det är skönt att ljudnivån blivit så mycket bättre i matsalen, berättar Kalle.

Renoveringen av Ramdalsskolan är ett led i arbetet med den nya förskole- och skolorganisation. Till hösten har kommunen två skolor F-9-skolor, Ramdalsskolan och Oxelöskolan. Lokalerna på Ramdalsskolan har därför anpassats till de äldre barnen. Det finns sällskapsytor och utrymme till att spela både biljard och airhockey. Ett café planeras i anslutning till matsalen.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer