Loggan för Oxelösunds kommun

Utbildning till stängselmontör - bara på Campus Oxelösund

Till våren startar en utbildning till stängselmontör på Campus Oxelösund. Det är den första i sitt slag i Sverige och Campus Oxelösund är ensamma om utbildningen.

Utbildningen är framtagen av Campus Oxelösund i samarbete med Heda Security, ett av de ledande företagen i branschen.

Stängselmontörer arbetar med att uppföra och underhålla industristängsel och panelstängsel längs med järnvägar och skyddsobjekt, berättar Erik Hasselstrand, lärare på utbildningen.

Hitintills har de som arbetar inom branschen fått förlita sig mycket på internutbildningar där det bland annat kan ingå att lära sig att köra olika typer av maskiner samt hur de ska agera vid höghöjdsarbeten. Ett av de största företagen i branschen finns i Nyköping varför vi startar utbildningen i Oxelösund.

Den korta utbildningen på 20 veckor gör eleven anställningsbar som stängselmontör. Branschen är i stort behov av arbetskraft och chanserna till arbete redan under utbildningen är därför god.

Del av utbildningen är arbetsplatsförlagd där eleven får en erfaren handledare på plats.

Det här är ett yrke är för dig som trivs med att jobba utomhus, samarbeta i team och ha omväxlande arbetsuppgifter, säger Erik Hasselstrand.

Det finns fortfarande platser kvar. Behörighetskraven för att söka utbildningen är bland annat B-körkort och kunskaper i grundläggande svenska. Läs mer på oxelosund.se/yrkesutbildningar Länk till annan webbplats.