Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Bäst tillväxt för andra året i rad

Oxelösunds kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021 i Sörmlands län. Det är andra året i rad Oxelösund får denna utmärkelse som företaget Syna står bakom.

Johan Scherlin, näringslivschef i Oxelösund, ser utmärkelsen Bästa Tillväxt som ännu ett bevis på att näringslivet i Oxelösund mår bra och utvecklas i positiv riktning.

Bästa Tillväxt understryker resultatet i den undersökning som Region Södermanland gjorde våren 2021 och som visade att Oxelösund är den kommun i länet där företagen både klarat pandemin bäst och ser ljusast på framtiden, säger han. Utan tvekan kan man säga att det är ett positivt och lönsamt företagsklimat i kommunen för både stora, medelstora och små företag i de flesta branscher.

Det är extra kul att det är många av de små och medelstora företagens hårda arbete och resultat som ligger till grund för utmärkelsen. Vi har inte så många företag av den storleken i Oxelösund men de vi har är väldigt duktiga, det får vi nu ett återigen ett kvitto på.

Catharina Fredriksson (S), kommunstyrelsens ordförande är optimistisk inför framtiden.

Att SSAB och Oxelösunds hamn investerar flera miljarder kronor i sin klimatomställning påverkar förstås också bilden positivt. Det gör att även andra företag vågar investera och anställa. Även handeln drar nytta av att köpkraften i lokalsamhället ökar, något som man kan se tydligt i Oxelösund, säger Catharina.

Allt fler upptäcker också Oxelösund som besöksmål och bostadsort. Särskilt tydligt har det varit under coronapandemin.

Vi ligger tillräckligt nära Stockholm för att man ska kunna pendla. I alla fall ett par dagar i veckan och arbeta hemifrån resten av tiden. En annan starkt bidragande orsak är närheten till skärgården och att vi kan erbjuda havsnära boenden med bra skolor och ett rikt kultur- och fritidsutbud, säger Johan Persson, kommunchef.

Sammantaget betyder allt detta att framtiden ser lovande ut för Oxelösund, säger Johan Scherlin. Både i form av ett livaktigt näringsliv och en positiv befolkningstillväxt.

 

Fakta
Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Bästa Tillväxt bygger på fakta och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer