Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Årets stipendiater klara

Fem stipendium delas ut årligen av Oxelösunds kommun inom kultur, idrott och miljö. Nu är årets stipendiater klara.

Kulturstipendium 10 000 går till Ikaros

Sedan 2000 har bandet Ikaros från Oxelösund turnerat runt om i Sverige med att berätta om Björn Afzelius liv med hjälp av hans musik och texter. De har alltid varit tydliga med var de kommer ifrån och har marknadsfört Oxelösund och varit ambassadörer för staden i sin kulturella gärning. De har nu beslutat att lägga ner bandet och tilldelas stipendiet som tack för lång och trogen tjänst för kulturen och för Oxelösund.

Eldsjälsstipendium kultur 5 000 går till Karin Henriksson

Karin är mycket aktiv i Föreningen Femörefortet där hon är vice ordförande och kassör. Hon är också aktiv i Oxelösunds hembygdsförening som kassör. Förutom posterna hon har i föreningarna så deltar hon praktiskt i de aktiviteter som föreningarna anordnar.

Idrottsstipendium 10 000 går till Victor Matsson

Victor Mattsson har tagit VM-guld i knäböj. Victor har tränat med Oxelösunds Atletklubb sedan han var ungdom och är uppvuxen i Oxelösund. Han har även tagit flera SM-medaljer och är väldigt målinriktad med sin träning.

Eldsjälsstipendium idrott 5 000 går till Johan Valberg

Som ledare i ungdomsidrotten är Johan en god förebild för våra barn och ungdomar. Han har lätt att skapa goda relationer med alla. Johan är aldrig omöjlig och ställer alltid upp och hjälper till med det mesta.

Miljöstipendium 10 000 går till Utefixarna

Utefixarna är en grupp inom daglig verksamhet som arbetar utomhus i alla väder. Gruppen består av åtta deltagare med två handledare. Varje dag plockar de skräp på Ramdalen och i området runt omkring. Ungefär 100 liter sopor plockar de per dag och de pantar även ca 400 liter burkar var tredje vecka.

Stort grattis säger vi till årets alla stipendiater!

Kultur- och idrottsstipendiaterna utses av Oxelösunds kommuns kultur- och fritidsnämnd medan miljöstipendiaten utses av miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Formell utdelning av stipendierna sker vid Oxelösundsgalan.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer