Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Nya äldreboendet är snart klart

Avdelning Skäret flyttar till det nya äldreboendet på Björntorp och en ny avdelning öppnar.

Björntorps nya äldreboende med plats för 22 boende blir klart för inflyttning i december. Boendet har två avdelningar och i den ena kommer hela nuvarande avdelning Skäret som i dag finns på Björntorp att flytta in. Skäret behåller namn och personal men lokalerna blir nya. I den andra avdelningen kommer de som får nytt beslut på särskilt boende att flytta in. Den nya avdelningen kommer att heta Ekan och ligga på övervåningen i det nya huset.

I de nya ljusa lokalerna finns kök i varje lägenhet, något som varit ett önskemål länge hos många. Det finns också gemensamt kök, matsal, allrum och vardagsrum. Josefine Lindberg, enhetschef för äldreomsorgsförvaltningen blir chef för båda avdelningarna i det nya boendet.

I Skärets gamla lokaler kommer korttidsboendet Hällen att flytta in. Även Hällen behåller sitt namn. De lokaler som korttidsboendet Hällen finns i nu kommer att stå tomma medan en översyn av lokalerna görs.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer