Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Årets näringslivsranking släppt

Långsiktigt näringslivsarbete med rätt fokus ska ge resultat i Oxelösund.

Svenskt näringsliv mäter årligen företagens attityder till företagsklimatet i Sveriges kommuner. Undersökningen genomförs i januari-februari varje år och resultatet redovisas dels med betyg (skala 1–6) i olika frågeområden i en vårrapport och i en kommunranking i en höstrapport. Idag, den 22 september publicerades kommunrankningen.

Av cirka 300 aktiebolag i Oxelösund deltog 78 av företagen i årets undersökning. Resultatet är relativt likt tidigare år men några frågor får sämre betyg än tidigare, bland annat frågan om det sammanfattade omdömet om företagsklimatet i kommunen, som sjunker från 3,33 till 3,2 vilket får till följd att vi tappar i ranking från plats 136 till 213.

Vi är förstås inte nöjda över denna placering men är samtidigt övertygade om att vi lägger fokus på rätt saker för att långsiktigt skapa bästa förutsättningar för företagen i Oxelösund. Sedan halvårsskiftet 2020 har vi dessutom anställt en näringslivsansvarig på heltid som märkbart har förstärkt näringslivsarbetet säger Catharina Fredriksson, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Vi ser att en handfull företag i sina kommentarer anger bygglovsfrågor som ett område man är missnöjd med, både för företagets och det privatas räkning. Detta är ett område vi den senaste tiden har fokuserat extra på och som vi med anledning av resultatet i undersökningen kommer att anstränga oss ännu mer för att både analysera och förbättra säger Johan Persson, kommunchef.

Vi tar förstås undersökningen på största allvar men gläds samtidigt åt att företagen i Oxelösund enligt en enkät som Region Sörmland genomförde i länets kommuner våren 2021 är de som påverkats minst av pandemin, går bäst ekonomiskt och som ser ljusast på framtiden. Det är också mycket glädjande att arbetslösheten i Oxelösund minskar mest av alla kommuner i Sörmland i augusti månad enligt Arbetsförmedlingen. Samtidigt går SSAB och övriga industriföretag för högtryck och aviserar stora investeringar och rekryteringar de kommande åren vilket kommer att gynna alla företag i Oxelösund på olika sätt, avslutar Johan Scherlin, näringslivsansvarig.

Läs mer på: foretagsklimat.se Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer