Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Militärövning 22-25 september

Inom ramen för ett starkare totalförsvar genomför Försvarsmaktens Södermanlandsbataljon i samverkan med civila myndigheter en övning i närområdet den 22 till 25 september.

Övningsscenariot bygger på att Sverige utsätts för påverkan från främmande makt i syfte att destabilisera samhällets ledningsfunktioner. Försvarsmakten har i övningen bland annat fått till uppgift att stödja samhället och stärka ledningsförmågan.

Under övningen som påbörjas onsdag kväll och pågår till lördag kväll nästa vecka kommer Södermanlandsbataljonen (ingående i Hemvärnet med cirka 400 soldater och ett 50-tal hjulfordon) att bevaka och skydda skyddsobjekt i Nyköpings centrala delar. Övningar kommer även att bedrivas bland annat på räddningstjänstens övningsplats i Björshult samt i skärgården utanför Oxelösund.

Läs mer på Länsstyrelsens webbplats. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer