Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Rutinerna för allmänhetens frågestund under kommunfullmäktige ändras

På Fullmäktige igår 15 september beslutades att rutinerna för allmänhetens frågestund i samband med kommunfullmäktiges möten ändras.

Den nya rutinen tillåter att den som vill ställa en fråga under fullmäktiges möte, men har svårt att närvara fysiskt, nu får möjlighet att delta digitalt. Den som vill ställa en fråga ska samtidigt som frågan ställs också meddela att den vill delta digitalt under frågestunden.

Däremot ändras inte delen av rutinen att den som vill ställa en fråga måste göra det skriftligt och senast klockan 16:00 två vardagar innan kommunfullmäktiges mötet äger rum.

Frågorna som ställs till kommunfullmäktige ska avse ämnen som kommunfullmäktige kan svara på. Frågorna får inte innehålla personärenden eller myndighetsutövning mot en enskild person.

I Oxelösunds kommun finns flera möjligheter att göra sin röst hörd och få svar på sina frågor. Utöver att ringa eller skicka brev/e-post direkt till politiker eller verksamheterna finns möjligheten att lämna medborgarförslag, e-förslag samt möjlighet att skicka in synpunkter via systemet ”Säg vad du tycker”.

För dig som medborgare i Oxelösunds kommun finns möjligheten att välja det sätt som passar din fråga bäst. Det som särskiljer allmänhetens frågestund från de andra kontaktvägarna är möjlighet till replikskifte mellan den som ställer frågan och den som svarar på frågan, berättar Linda Hägglund (S) kommunfullmäktiges ordförande.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer