Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Inspirationsföreläsning och musik på suicidpreventiva dagen 10/9

Suicid är ett stort folkhälsoproblem över hela världen. I Sverige tar ca 1500 personer sitt liv varje år, och varje suicid är en tragedi i sig. Suicidpreventiva dagen infaller varje år 10 september, och är instiftad av Världshälsoorganisationen WHO.

Nationellt finns en nollvision antagen av regeringen vilken Folkhälsomyndigheten har till uppgift att arbeta efter. Region Sörmland har nyligen antagit en suicidpreventiv handlingsplan, och uppmanar även kommunerna i länet att arbeta förebyggande.

I Oxelösund uppmärksammas dagen med inspirationsföreläsning och musik med Erik Bring, som öppenhjärtigt delar med sig av sin psykiska ohälsa och vägen tillbaka till ett balanserat välmående. Genom sin musik och föreläsning vill Erik bryta stigman och sprida kunskap men framförallt inspirera och ge hopp.

Föreläsningen äger rum den 10 september kl. 15.00 i S:t Botvids kyrka. Fri entré. Varmt välkommen!

Arrangör är Oxelösunds församling i samverkan med Oxelösunds kommun, Region Sörmland samt MIRA och SPES.

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer