Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Takåtgärder gör att verksamheten i stallet Stjärnholm kan vara kvar i befintliga lokaler

På Kommunstyrelsen den 1 september beslutades att ridskoleverksamheten som idag bedrivs i stallet Stjärnholm får vara kvar under vintern 21/22. Beslutet gäller under förutsättningen att rekommenderade förstärkningsåtgärder genomförs. Förstärkningsåtgärderna består bland annat av stämpningsåtgärder av takstolarna.

Efter genomförd granskning av byggnaden av flera konstruktörer oberoende av varandra samt fastighetsjurist visar undersökningen att efter förstärkningsåtgärder i byggnaden är genomförda kan verksamheten i form av ridskola vara kvar under vintersäsongen 21/22. Utöver förstärkningsåtgärderna har kommunen tagit fram en handlingsplan med åtgärder om det skulle falla rikligt med snö under säsongen.

Åtgärderna som nu görs gör att verksamheten kan vara kvar i lokalerna även när renoveringen av taken ska genomföras. Innan upphandling av takrenoveringen kan påbörjas ska den pågående byggnadstekniska antikvariska undersökningen göras färdig. Undersökningen blir en del i det upphandlingsmaterial som tas inför upphandling av takrenoveringen

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer