Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Cykla eller gå 22 september!

Gör gott för miljön och din hälsa och låt bilen stå onsdag 22 september på den bilfria dagen. I Oxelösund finns ett väl utbyggt gång- och cykelvägnät där barn och vuxna tryggt kan cykla.

Har du cykelavstånd till jobbet men tar bilen av gammal vana? Varför inte prova att cykla eller gå som omväxling? Låta barnen cykla till skolan i stället för att skjutsa dem? Du gör både hälsan och miljön en tjänst. I Oxelösund finns många bra cykelvägar för hela familjen att ta sig fram på och det är nära till allt.

Den bilfria dagen i Oxelösund sammanfaller med den internationella bilfria dagen som infaller 22 september varje år.

Vi uppmanar människor som kan att ställa bilen och cykla eller gå i stället. Kommunen jobbar för ett tryggt och hållbart resande, säger Johan Rubin, gatuchef i Oxelösunds kommun.

Det är första gången som en bilfri dag genomförs i Oxelösund. Den bilfria dagen ingår även i Oxelö Energis utmaning Hållbarhetsjakten där du kan vara med och tävla om en elcykel. Läs mer om det på oxeloenergi.se Länk till annan webbplats.

Här finns en karta över gång- och cykelvägar i kommunen. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer