Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Markant ökning av skadegörelse i kommunen

Det är tråkigt att se att skadegörelsen har ökat i vår kommun. Våra skolor har drabbats av skadegörelse ett flertal gånger och i helgen har även vårt badhus drabbats.

I helgen drabbades Ramdalsbadet av skadegörelse. Någon eller några har kastat in gatstenar i badhuset och den nyrenoverade bassängen har fått skador av stenarna och nu pågår en undersökning för att se om bassängen måste stängas under en längre tid för en ny renovering.

Bassängen har precis renoverats. På grund av att någon har kastat in gatstenar genom fönstren har skador uppstått i kaklet och glas från krossade fönster har hamnat i bassängen. Därför håller badhuset stängt under måndagen, säger Johan Persson, kommunchef.

Utöver skadegörelsen av Ramdalsbadet i helgen har våra skolor återkommande under våren och sommaren utsatts för skadegörelse. Senast drabbat är Ramdalsskolan där någon eller några har klättrat upp på taket och slitit bort ventilationshuvar.

Vi har de senaste veckorna haft förstärkt bevakning av Securitas vid våra skolor för att förhindra skadegörelse, ändå händer detta, fortsätter Johan Persson.

Den här sortens skadegörelse drabbar alla invånare i kommunen. Under 2020 kostade skadegörelsen i kommunen cirka en halv miljon kronor. Fram till idag har kostnaderna för skadegörelsen kostat drygt en miljon kronor. Det här är pengar som vi finansierar våra verksamheter med. Istället för pengar till exempelvis vård, skola och omsorg får vi nu använda pengarna till att betala det någon eller några förstör säger Catharina Fredriksson, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Vi uppmanar alla vuxna som rör sig i Oxelösund på kvällstid att hålla extra uppsikt så att vi tillsammans kan få stopp på skadegörelsen i vår kommun.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer