Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Feriearbetande ungdomar skapar tunnelkonst

Konstnären Linda Engström och projektledare Ingela Ljung handleder 20 feriearbetande ungdomar i Oxelösund. Tillsammans ska de skapa ett konstverk i gångtunneln vid Ramdalsskolan.

Under sex veckor kommer de att skapa väggmålningar i den mörka tunneln vid Ramdalsskolan. Temat är "ekosystem", där gångtunnelns ena vägg får gestalta havets ekosystem, och den andra sidan skogens. Ungdomarna kommer själva att få vara med och fundera kring vad som kan finnas i ett ekosystem, och på vilket sätt de kan illustrera det.

Tunneln är 32 meter och tanken är att projektet ska öka trygghetsfaktorn, att barnen som går till Ramdalsskolan hellre använder tunneln än genar över vägen. Måleri kommer att vara basen i väggmålningen men även viss skulptur kommer att skapas. Ungdomarna kommer att få kunskaper inom färg, form och naturkunskap.

Både Ingela och Linda har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, senast 2020 handledde de feriearbetande ungdomar i Nyköping i liknande projekt. På bilden syns några av ungdomarna samt konstnären Linda Engström själv.

Vid frågor om projektet, kontakta Ingela Ljung, 076-655 85 85, eller Linda Engström, 070-248 40 29

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer