Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Ny restaurang vid Gästhamnen

Idag den 2 juni beslutade kommunstyrelsen att en ny restaurang ska byggas vid Gästhamnen. Den nya restaurangen blir på samma ställe som Restaurang Läget är på.

Den nya restaurangen blir 473m² stor. Den blir i ett plan med plats för 70 sittande gäster inomhus. Köket får en kapacitet för 400 portioner. Det blir stora glaspartier mot havet och en stor uteservering. Träfasaden är mörk i sin färgsättning och sadeltaket är utformat i svart plåt. Byggnaden passar in bland de byggnader som sedan tidigare finns i Gästhamnen. Restaurangen byggs som en sommarrestaurang med möjlighet för året runt användning.

Det här beslutet är en del i arbetet med att förädla gästhamnområdet. Det här är en viktig plats för Oxelösunds invånare och också en plats för många av våra besökare. Därför är det viktigt att vi får en restaurang som lockar till besök och gör området ännu mer attraktivt säger, Catharina Fredriksson, (S) kommunstyrelsens ordförande.

I gästhamnen finns idag Restaurang Läget som ägs av kommunen och hyrs ut. Byggnaden är i dåligt skick och i stort behov av förnyelse för att uppfylla kraven som livsmedelslagstiftning ställer.

Kommunstyrelseförvaltningen har på uppdrag av kommunstyrelsen arbetat fram ett förfrågningsunderlag och genomfört upphandling av en ny restaurang som är ändamålsenlig och utformad för att stödja utvecklingen i området, säger Johan Persson, kommunchef.

Rivning av den befintliga byggnaden är planerad till efter sommaren och den nya restaurangen beräknas vara klar till sommaren 2022. Kostnaden för att riva befintlig byggnad, bygga nytt samt installera solceller uppgår till 22 miljoner kronor.

Bilden visar en skiss på hur den nya restaurangen vid Lägen kan komma att se ut.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer