Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Digitalt Föräldracafé 27 maj med föreläsning

Är du förälder eller vårdnadshavare till en tonåring och vill lära dig mer om barn och ungdomars liv online?

Då är du varmt välkommen till vårt digitala föräldracafé torsdag 27 maj kl. 18.30 - 19.30 för att ta del av föreläsningen ”Mitt barn och nätet” med kriminologen och författaren Maria Dufva.

Hon har tidigare arbetat med barn som utsatts för brott och begått brott. Med tiden har hon specialiserat sig på frågor kring barn och ungas liv på nätet. Hon är en flitig föreläsare för barn, unga föräldrar och skolpersonal med fokus på brottsförebyggande arbete. Föreläsningen bygger på Marias böcker.

2017 debuterade Maria som författare med fackboken ”Mitt barn på nätet” som riktar sig till föräldrar och andra viktiga vuxna som bör ha kunskap att prata med barn om deras liv online. Året därpå kom succéboken ”Värsta bästa nätet” där Maria istället riktade sig till barnen med konkreta råd om hur de kan agera för att bli trygga på nätet.

I boken finns sanna historier från barn som Maria träffat och hjälpt som kriminolog. Berättelserna blev mycket uppskattade av både barn och lärare som använder boken i sin undervisning.

Du kan läsa mer om Maria på hennes webbplats. Länk till annan webbplats.

Du behöver inte anmäla dig och föreläsningen är gratis. Föräldracaféet sker över Teams och du använder den här länken Länk till annan webbplats. när det är dags.Spara gärna ner den till din kalender.

Om du vill ställa frågor till Maria, kan du mejla in dem i förväg till Päivi Hellberg,du kommer att kunna ställa frågor efter föreläsningen.

Föräldracaféet anordnas av Oxelösunds kommuns ungdomsnätverk samt representanter från Polisen och Oxelösunds församling.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer