Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Fler ungdomar än tidigare får feriearbete

Det är stort intresse för feriejobb i kommunen och för att kunna ge ännu fler ungdomar möjlighet till feriearbete har man i år utökat arbetsplatserna med olika typer av projekt.

Att jobba i någon av kommunens verksamheter ger förutom extra fickpengar och möjlighet att träffa nya personer också en bra inblick i hur det är att jobba inom offentlig sektor med Sveriges viktigaste jobb.

Vi vill att de ska få uppleva att vi i kommunerna gör ett viktigt jobb för vårt samhälle och förstås bli nyfikna på att arbeta i vår verksamhet i framtiden säger Henny Larsson, HR-chef.

Det finns arbeten på flera olika arbetsplatser inom kommunens organisation, exempelvis på fritids, i förskolor, på Koordinaten, skolvaktmästeri eller i något av kommunens kök.

Intresset för feriejobb hos oss har varit stort, säger Linnea Stenfeldt, HR-konsult. Det är många unga som vill vara med och bidra till att ge invånarna en så bra service som möjligt vilket är mycket glädjande. När ansökningstiden gick ut i mitten på mars hade 176 ungdomar sökt till de 90 platserna.

För att kunna ge ännu fler ungdomar möjlighet till feriearbete har man i år utökat arbetsplatserna med olika typer av projekt. Man har kunnat uppge intresse för de olika projekten redan i sin ansökan och till exempel kan man bli ambassadör för förebyggande arbete kring alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS) eller få ökad kunskap i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet (BRÅ). Det finns också möjlighet att arbeta med en skolodling, få prova på att starta ett eget digitalt företag eller skapa konstnärliga utsmyckningar i vår egen kommun.

Det är extra roligt att vi kan erbjuda fler ungdomar än vanligt ett så stort utbud av jobb. Responsen har varit otroligt positiv från både ungdomar och föräldrar jag haft kontakt med, säger Linnea Stenfeldt.

Den som får feriejobb måste vara folkbokförd i Oxelösunds kommun och ha slutat 9:an, 1.an eller 2:an på gymnasiet i år. Arbetstiderna är oftast 4 timmar per dag och ungdomarna arbetar i tre veckor. Platserna har lottats ut bland dem som sökt för att det ska vara så rättvist som möjligt. Den som har fått feriearbete har fått besked om detta och kommer inom kort att få mer information hemskickad.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer