Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Utomhusavdelning öppnar i Oxelösund

I höst öppnar vi en avdelning för förskolebarn med inriktning utomhuspedagogik i Oxelösund.

Barn som vistas utomhus mår bättre och har lättare för att utvecklas motoriskt, socialt och emotionellt.

Vi planerar nu för att öppna en avdelning med utomhuspedagogik i Oxelösund. Avdelningen kommer att vara i nyrenoverade lokaler på Stenviks förskola och heta Naturen, säger utbildningschef Eva Svensson.

På Naturen kommer barnen att vara till stora delar utomhus men även inomhus till exempel i ateljén eller i aktivitets- och rörelserummet. Naturen öppnar i augusti i år och har plats för cirka 18 barn i åldern 3-5 år.

Stenviks förskola ligger i en fin skogsglänta med närhet till både Femöre och Jogersö. Barnen kan upptäcka och utforska djur och natur.

Välkommen till Naturen, en plats för fantasi och kreativitet i lek och lärande såväl inomhus som utomhus i naturen. Ansök om plats så fort som möjligt. Placering sker fortlöpande. Du kan läsa om hur du ansöker om plats här.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer