Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Oxelösund – näst bäst på vegetariskt i Sverige

Oxelösunds kommun är näst bäst i Sverige på vegetarisk mat. Det framkommer i en rankning av kommuner som släpptes måndag 26 april.

Oxelösund placerar sig på plats 2 av Sveriges 290 kommuner i Djurens rätts rankning Djurvänlig kommun. Rankningen bygger på en enkätundersökning av bland annat vilka krav kommuner ställer på djurskydd vid upphandling och om man serverar vegetariska måltider som alternativ i skolan.

Oxelösunds kommun har under många år arbetat medvetet med att få in vegetariska alternativ i skolorna, säger Susanne Gutke, chef för kostenheten. Hon är glad över utmärkelsen. Just nu erbjuder vi ett vegetariskt alternativ till skolan 5 dagar per vecka.

Kostenheten lagar och serverar måltider till förskolor, skolor, fritidshem och äldreomsorg i Oxelösunds kommun. Verksamheten består av Björntorps produktionskök och fem mottagningskök och uppdraget är att leverera goda och säkra måltider av hög och hållbar kvalitet. Policyn för mat och måltider och dess riktlinjer är styrande och omfattar mat och måltider inom all kommunal verksamhet. Oxelösund arbetar även hårt för att minska matsvinnet.

Vi har under många år ställt höga krav vid upphandlingen av animaliska produkter och vår ambition är att laga så mycket mat som möjligt från grunden. Det är kul att det ger resultat och att vi står oss så bra i konkurrens med andra kommuner, säger Susanne Gutke.

Läs mer om rankningen på djurensratt.se Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer