Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Företagen i Oxelösund mer nöjda med kommunens service i år

Kommunens sammanlagda betyg ökar visar årets NKI-mätning.

Idag den 22 april offentliggjordes SKRs (Sveriges kommuner och regioner) nöjd-kund-undersökning (NKI). Undersökningen mäter servicen inom några områden som är viktiga för företag som verkar i Oxelösund. Det är företag som varit i kontakt med Oxelösunds kommun under 2020 som har fått svara på frågor i samband med sitt ärende Inom livsmedelskontroll hamnar Oxelösunds kommun på 2:a plats av 181 deltagande kommuner. Oxelösund ökar från ett index på 69 till 73 på en skala upp till 100.

Det är glädjande att se att vi når en 2:a plats inom livsmedel, att vi har fler nöjda kunder inom miljö och att vi når ett bättre sammanlagt betyg i årets NKI-mätning. Nu är det viktigt att årets förbättring också omfattar bygglov kommande år. Därför kommer vi nogsamt följa det förbättringsarbete som startats inom bygglov, säger Tommy Karlsson (S), ordförande Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Det känns bra att vi hamnar på 2:a plats när det gäller tillsyn enligt livsmedelslagen och vi fortsätter förbättringsarbetet inom bygg och miljö genom att utveckla och förbättra vår tillgänglighet, service och kommunikation. Vi tror att det sämre resultatet inom bygglov till viss del handlar om förväntningar. Om man förväntar sig att få ett bygglov på fyra veckor och det tar åtta veckor så är det klart att man kan missnöjd, säger Camilla Norrgård Sundberg, förvaltningschef, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Undersökningen kallas för Servicemätning och genomförs av SKR, Sveriges kommuner och regioner. Resultaten mäts i ett nöjd kund-index, NKI. Det genomsnittliga NKI-resultatet för samtliga kommuner som deltar i undersökningen är 74. Oxelösund når nästan dit genom ökningen från 69 till 73 och placerar sig på andra plats 95 av 181 deltagande kommuner

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer