Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Hon blir rektor för nya skolan

Ylva Eriksson blir rektor för Oxelöskolan som invigs i höst. Hon är i dag biträdande rektor på Breviksskolan, och har tidigare även arbetat som lärare och rektor.

Oxelöskolan blir en F-9-skola med estetisk inriktning. Eleverna får möjligheter att uttrycka sig med teater, dans, musik, sång, bild och form på olika sätt och i olika sammanhang, både i det dagliga skolarbetet och i projekt. Kulturskolan finns i samma hus vilket ger goda möjligheter till samarbete mellan verksamheterna.

Vi kommer att arbeta ämnesintegrerat så eleverna får mer helheter i sitt lärande och estetiken kan få en naturlig plats i elevernas skolarbete, säger Ylva Eriksson som blir den nya skolans rektor.

Ylva är i dag biträdande rektor på Breviksskolan, och har tidigare även arbetat som lärare. I huset kommer barn och elever från 1-16 år att vistas och det skapar förutsättningar att jobba för trygghet och interaktion mellan olika åldersgrupper.

Att ha många åldrar på en skola kan bli väldigt bra för trygghet och studiero, säger Ylva som har goda erfarenheter av det sedan tidigare.

Oxelöskolans lokaler är anpassade för att ge bra och lugn ljudmiljö och ger också möjlighet att arbeta mer tillsammans och ämnesövergripande.

Det ska bli oerhört roligt och spännande att tillsammans med all personal få starta en helt ny skola, säger Ylva som också har jobbat som rektor i Flen.

Hennes personliga vision är att skolans arbetssätt blir just ämnesövergripande och att den genomsyras av estetiska arbetssätt. Vinsterna är många, bland annat att eleverna får större helheter i sitt lärande och att utrymme finns för varje elev att ha större inflytande på vad och hur den arbetar med sina uppgifter.

Det kräver att organisationen har god struktur och är välplanerad. Dessa möjligheter var skäl till att jag tackade ja till jobbet som rektor på Oxelöskolan.

Oxelöskolan öppnar i höst och på skolan kommer det gå cirka 400 elever från förskoleklass till årskurs 9. Det finns förskola i huset.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer