Oxelösunds logga
Bild på Stenviks förskola

Publiceringsdatum:

Stenviks förskola byggs om

Den 15 februari påbörjas ombyggnationen av Stenviks förskola. Ombyggnationen kommer ge förskolan ytterligare förskoleplatser och kommer kunna erbjuda förskola med utomhuspedagogik . Det är det så kallade "Idrottshuset" som byggs om.

Genom ombyggnationen blir lokalerna mer flexibla och när förskola har gården som pedagogiskt rum kan lokalerna nyttjas genom att dela smågrupperna i mindre grupper för olika aktiviteter. Vid dåligt väder har utomhusavdelningen möjlighet att vistas inomhus.

Ombyggnationen innebär en uppfräschning av ytskiktet samt att innerväggar i de tidigare omklädningsutrymmena tas ner för att öppna upp yta mot den befintliga ateljén. Duschar tas bort och ersätts med två toaletter. I samband med ombyggnaden byts även ventilationen ut.

I förskolan finns bästa möjligheten att väcka barns nyfikenhet och intresse för naturen, säger Eva Svensson, utbildningschef.

Renoveringen beräknas kosta cirka 2,7 miljoner.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer