Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Ny renhållningstaxa beslutad - Ett steg mot hushållsnära sopsortering

Kommunfullmäktige beslutade den 10 februari att justering av renhållningstaxan blir högre jämfört med tidigare år. Den främsta orsaken är ökade kostnader på grund av den nya avfallsförbränningsskatten som infördes under 2020 och som gjort att behandlingskostnaden för avfall som går till förbränning har blivit dyrare.

Den nya avfallsförbränningsskatten har införts för att vi i Sverige måste bli bättre på att sortera avfallet rätt och lägga så lite sopor som möjligt i det gröna kärlet, som går till förbränning. I Oxelösund är det Oxelö energi som på uppdrag av Oxelösunds kommun hanterar sopor och ansvarar för återvinningscentralen.

Här kan du läsa mer om renhållningstaxan.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer