Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Nu påbörjas vaccineringen i Oxelösund

Boende på kommunens två äldreboenden kommer att vaccineras med start den här veckan. Först ut är Björntorps äldreboende.

Under den här veckan påbörjas vaccineringen på kommunens äldreboenden. Drygt 85 boende på Björntorps äldreboende är först ut med att få vaccinet. Under vecka fyra kommer de få vaccindos två. På Sjötångens äldreboende påbörjas vaccineringen under vecka två och under vecka fem kommer de få vaccindos två.

Blir det vaccin över kommer personal som arbetar på boendena att få dessa doser. När all personal inom vård och omsorg kan få vaccin vet vi inte i dagsläget.

- Det känns skönt att vi äntligen kommer igång med vaccineringen av våra sköra äldre, säger Kristina Tercero, förvaltningschef på äldreomsorgsförvaltningen.

- Jag är glad att vi äntligen har möjlighet att göra någonting som vi med säkerhet vet kommer att rädda liv, säger Linus Fogel, ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer