Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Ett steg närmare nya lägenheter och moderna handelsytor i centrum

Det har under en längre period pågått diskussioner om att renovera det befintliga prismanhuset där merparten av butikerna kring Järntorget idag finns.

Utvärderingen visar att nuvarande byggnad från 70-talet är i dåligt skick och därför i behov av en total renovering. Förslaget är därför att riva och bygga nytt vilket ger en långsiktig lösning med moderna handelsytor och centrala lägenheter som skapar ett mer attraktivt centrum.

Genom kommunstyrelsens beslut den 25 november föreslås Kommunfullmäktige godkänna den målbild som Kustbostäder har tagit fram för prismanhuset.

Målbilden innehåller bland annat hur mycket ett nytt prismanhus får kosta. Hur många lägenheter byggnaden ska innehålla, hur stor del av byggnaden som ska vara avsatt till handel samt när byggnaden ska vara färdig.

- Det känns bra att vi efter ett antal år nu är framme vid ett första beslut. Det hus vi kommer att bygga nu ska stå i centrum i minst 50 år. Då har vi ett ansvar att göra det väsentligt bättre än det är idag. Med det förslag vi tagit fram tycker vi att vi höjer kvalitén i centrum, säger Benita Vikström, ordförande i Kustbostäder

- En ny byggnad som både innehåller lokaler för en modern handel och centrumnära lägenheter gör Järntorget till en attraktiv plats som skapar möjligheter för våra handlare och samtidigt, genom att bygga lägenheter låter oss växa som kommun, säger Catharina Fredriksson, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Den framtagna målbilden innehåller att befintlig byggnad rivs under 2021, att den nya byggnaden färdigställs i två etapper. Delen för handel beräknas vara klar för inflyttning till hösten 2022 och delen med bostäder färdigställs till hösten 2023. Preliminärt innehåller den nya byggnaden 1 500 kvadratmeter handelsyta och 48 lägenheter från 1 rum och kök till 4 rum och kök.

.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer