Oxelösunds logga

Publiceringsdatum: 20 november 2020

2020 års stipendiater

Varje år delas ett antal stipendier ut i Oxelösund till personer eller föreningar som gjort något anmärkningsvärt eller som på annat sätt förtjänar att uppmärksammas.

Medborgare i Oxelösund har chansen att lämna in sitt bidrag med motivering, och sedan väljer nämnderna ut en vinnare till varje kategori. Kategorierna är idrott, kultur och miljö, där det även finns eldsjäl inom idrott och eldsjäl inom kultur.

Vinnarna inom idrott, kultur tar emot ett stipendium på 10 000 kr var. Miljöstipendiaterna delar i år på summan 10 000 kr. Eldsjälarna tar emot ett varsitt stipendium på 5000 kr. Vi önskar ett stort grattis till årets stipendiater, nedan följer namn och motivering.

Oxelösund kommuns Eldsjälsstipendium, inriktning idrott - Krister Spirre Lundström. ”Krister Spirre Lundström har efter sin egen tävlingskarriär tagit stor plats i Oxelösunds Judoklubb. Han är en riktig eldsjäl, han är tränare, hjälper barn, unga och vuxna att utvecklas i sporten, är även materialförvaltare och coach i klubben. Han har även utbildat sig i falltrygghet/fallkompetens för att utbilda och instruera företag och äldre hur man förebygger fallskador.”

Oxelösund kommuns idrottsstipendium 2020 - Linus Jansson. ”Linus Jansson bor i Oxelösund och tävlar i friidrott för Hässelby SK i Stockholm. En av landets största friidrottsklubbar. Han har redan i ung ålder plockat hem flera SM medaljer och varit med i U-landslaget. Linus är flitig och tränar varje dag, ibland två gånger om dagen.”

Oxelösund kommuns kulturstipendium 2020 – Elisabeth Häll. ”För ett spirande författarskap där debutromanen Mirakel avslöjar en övertygande förmåga att fånga och överraska sin läsare. Med känsla för både det djupt mänskliga och det högst magiska visar Elisabeth Häll att hon är en berättare att räkna med.”

Oxelösund kommuns eldsjälsstipendium 2020, inriktning kultur – Fredrik ”Figge” Pettersson. ”Figge är en sann eldsjäl inom teatern i Oxelösund. I både Oxelörevyn och Koordinatenteatern uträttar han storverk bakom kulisserna och bidrar till att alla delar i det komplicerade bygge som en scenproduktion består av fungerar. Figge är en glad och hängiven arbetsmyra som helhjärtat lägger ner tid och möda på att göra uppsättningarna så bra som möjligt.”

Oxelösund kommuns miljöstipendium 2020 är delat på Peter Skoglund och Föreningen Sörmlands veteranjärnväg. "Peter Skoglund är en stor eldsjäl när det gäller djur, natur och miljö. Framför allt lägger han ner ett stort arbete när det gäller friluftsliv, inte bara vid Våtmarken utan även i det nära bostads- och grön-områdena där han sätter upp egensnickrade bänkar för vila, samt holkar och fågelmatare av återvunnet material för våra småfåglar."

"Föreningen Sörmlands Veteranjärnväg har under sina 10 verksamma år, jobbat hårt för att snygga till och rensa bort förvildade träd och annan växtlighet växtlighet runt lokstallsområdet i Oxelösund. Samt tillse att kvarlämnat material av allehanda slag har kommit till sin rätta plats för återvinning eller annan hantering. Nu börjar en välkomnande och välskött miljö åter kunna upplevas på nytt, så som ett område skall se ut."

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer