Oxelösunds logga

Näringslivet i Oxelösund

Oxelösunds näringsliv står inför en spännande framtid med SSABs klimatomställning, Oxelösunds hamns tillväxtplaner och Oxelösunds kommuns utbyggnad av samhällsservice, skolor och boende.

I Oxelösund finns ungefär 600 registrerade företag varav cirka 300 är aktiebolag och där ungefär 200 har minst en anställd. Oxelösunds största arbetsgivare är SSAB som är världsledande på höghållfasta stål. Företaget har drygt 2000 anställda i Oxelösund och utöver SSABs egna anställda finns ett stort antal entreprenörer och underleverantörer.

Andra stora arbetsgivare i Oxelösund är Oxelösunds kommun med cirka 1000 anställda och Oxelösunds hamn med över 200 anställda. Växande sektorer är främst leverantörer kopplade till SSAB och Oxelösunds hamn, både underleverantörer och andra aktörer som etablerar sig i närheten av och verkar i symbios med de större aktörerna. Ett exempel är Swecem som etablerat sig inne på Hamnens område för att få tillgång till sjöfartslogistik. De tillverkar cement baserat på hyttsand som är en restprodukt från SSAB, klimatsmart på flera sätt.

En annan växande sektor är besöksnäringen som gynnas av det fantastiska läget med 85% av kommungränsen som utgörs av vatten. Skärgårdsliv, havsbad, camping, gästhamn, god mat, utflyktsmål och möjligheter till aktiv semester lockar allt fler till Oxelösund.

Tillsammans med näringslivet arbetar vi hårt med att Oxelösund ska vara en riktigt bra kommun att vara företagare i. Vi har bland annat tagit fram ett näringslivsprogram som fokuserar på de områden som Svenskt Näringsliv och kommunens företag anser viktiga för företagsklimatet. Vi mäter även våra företagares nöjdhet kontinuerligt med hjälp av SBAs nöjdkundverktyg (NKI).

Oxelösund och Nyköping har en gemensam företags- och arbetsmarknad eftersom det är så nära och vi har ett tätt samarbete även i näringslivs- och etableringsfrågor genom Nyköpingsregionenlänk till annan webbplats.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev till företagare? Hör av dig till johan.scherlin@oxelosund.se.

Här kan du läsa tidigare nyhetsbrev

Mars 2021länk till annan webbplats

Januari 2021länk till annan webbplats

December 2020länk till annan webbplats

November 2020länk till annan webbplats

Oktober 2020länk till annan webbplats

Här hittar du material som presenterats vid våra förtagsträffar.

2021

22 mars Framtidsdialog 4 besöksnäringenPDF

3 februari Framtidsdialog 3 (Oxelösunds kommun)PDF

12 januari Framtidsdialog 2 (Oxelösunds hamn)PDF

2020

17 december TomtestudionPDF

23 november Framtidsdialog 1 (SSAB)PDF

6 november Företagsfrukost PDF

28 september FöretagslunchPDF

Företagsregistret underlättar kontakter och samarbeten inom det lokala näringslivet. Syftet med registret är att skapa förutsättningar för en snabb och bra dialog mellan kommunen och företagen. Invånare, företagare och besökare ges en möjlighet att öka sina kunskaper om vilka resurser som finns på hemmaplan. Med hjälp av företagsregistret kan du söka fram mer information om företagen i vår kommun.Du som är med i företagsregistret får även inbjudan till exempelvis våra företagsluncher.

I vårt företagsregister finns kontaktuppgifter till cirka 300 aktiva företag i kommunen, allt från enskilda firmor till större aktiebolag.

Så här fungerar företagsregistret

Både sökning och registrering av företagsuppgifter är kostnadsfri. Registret uppdateras regelbundet. Kolla gärna så att dina uppgifter stämmer!

Här registrerar eller ändrar du dina företagsuppgifterlänk till annan webbplats

Här söker du i företagsregistretlänk till annan webbplats

Saknas ditt företag eller har vi fel uppgifter?

Om företaget inte finns med i företagsregistret så kan det bero på att företaget inte har ett registrerat arbetsställe i Oxelösunds kommun. Om ditt företag vill finnas med i företagsregistret för Oxelösunds kommun och synas på den publika sidan så går du in på verksamt.selänk till annan webbplats och anmäler ytterligare ett arbetsställe (Oxelösund). Med arbetsställe avses varje adress, fastighet eller grupp av fastigheter där företaget bedriver varaktig verksamhet med minst en anställd på 20 timmar i veckan.

Ändra uppgifter om arbetsställe

Här kan du ändra uppgifter om arbetsställe - verksamt.selänk till annan webbplats

Är du ny som företagare?

Då är det viktigt att du kommer med i vårt företagsregister! Registrera kontaktuppgifter till ditt företag så visas det i företagsregistret för Oxelösunds kommunlänk till annan webbplats

Nyköpingsregionenlänk till annan webbplats är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag som ägs av båda kommunerna och näringslivet tillsammans. Bolaget fokuserar på att marknadsföra regionen externt för etableringar, samt bistå företag som vill etablera sig i regionen när det gäller mark, lokaler, kontakter med mera.

Verksamt.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som funderar på att starta, ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag.

Här kan du hitta stöd nationellt och även söka på din region för en samlad bild över regionens företagsstöd och information om aktuella aktiviteter.

Klicka här för att öppna upp en ny flik med Verksamt.selänk till annan webbplats

Kontaktinformation


Näringslivsansvarig
Johan Scherlin
613 81 Oxelösund

Telefon 0155-381 04 
E-post johan.scherlin@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer