Vi söker krögare till Jogersö!

Är du vår nya krögare på Jogersö? Vi söker dig som är intresserad av att driva verksamhet i vår fastighet/restaurang som går under namnet "Nya Källan" på Jogersö.

Bilder från Jogersö

Om Jogersö och "Nya källan"

Jogersö är en ö (med bilbro) i Oxelösund med sommarstugor, permanentboende, kolonistugor och camping. Här finns Sörmlands största havsbad, motionsspår och fina skogsområden för rekreation. På Jogersö har flera verksamheter aktiviteter stora delar av året, till exempel Kajak och Fritid, Jogersö Eco Camp, Upzone, Friluftsfrämjandet och Sörmlands 100. Under sommaren arrangeras konserter, i sommar kommer bland annat Diggiloo tillbaka till Jogersö! 2021 hade Diggiloo ca 3 000 besökare, till sommarens konsert räknar vi med fler.

Gräsytan vid stranden på Jogersö tar över 10 000 besökare, och soliga dagar är området mycket välbesökt av badgäster. Även kvällar är det gott om besökare på området och under sommaren arrangeras bakluckeloppis varje tisdag med ca 150 säljare på gräsytan.

Jogersö Eco Camp har öppet året om med bra beläggning, men med högsäsong sommarmånaderna.

Huvudbyggnaden av Nya källan består av restaurang, kök, konferensdel och omklädningsrum med tillhörande uteservering/altan. Dessutom finns förråd och ett till verksamheten tillhörande strandcafé.

Tidigare hyresgäst begärde sig själva i konkurs i januari 2024 och sades sedan upp på grund av obetalda hyror. Inventarier finns till försäljning genom konkursboets konkursförvaltare.

"Nya källan" på Jogersö


Om dig som krögare

Vi söker dig som krögare och verksamhetsutövare som ser möjligheter att utveckla byggnaden och området. Du är intresserad av att samarbeta långsiktigt med Oxelösunds kommun och andra aktörer på Jogersö och i Oxelösund, allt för att skapa en attraktiv plats för både boende och besökare.

Du kan starta verksamhet under säsongen 2024. Med tanke på att säsongen 2024 närmar sig kan vi även tänka oss förslag som bara omfattar 2024 alternativt med 2024 som ett första år med option på förlängning.

En grundförutsättning är att du som hyresgäst har alla tillstånd som behövs för att att bedriva verksamhet. Vi väljer själva bästa hyresgäst baserat på ambitionen att vara med och utveckla både Oxelösund, Jogersö och fastigheten/restaurangen.

Om att driva företag i Oxelösund

Under Företag och näringsliv hittar du allt du behöver veta om näringslivet i Oxelösund. Om att företag som mår bra också går bra. Om duktiga företagare. Om företagsklimat och olika mätningar. Om aktiviteter och nyhetsbrev. Om hur man startar och driver företag i Oxelösund.

Är du intresserad?

Hör av dig till oss! I din skriftliga intresseanmälan till båda våra kontaktpersoner vill vi gärna att du berättar lite mer om dina tankar och din ambition runt följande områden:

  • Mat & dryck – koncept på meny
  • Event – uppträdanden och andra evenemang
  • Marknadsföring – hur locka boende och besökare
  • Samarbeten – kommunen, camping, andra aktörer på Jogersö och i Oxelösund, lokala leverantörer av tjänster och produkter
  • Hållbarhet – ekonomiskt, ekologiskt, socialt
  • Öppettider – säsong, vardagar/helger, dagtid/kvällstid
  • Långsiktig ambition – 2024, framåt, tidsperspektiv
  • Konferens – och övriga delar av byggnaden
  • Referenser/erfarenhet – hyresgästen/krögaren själv, personalen
  • Personal – egen befintlig personal, nyrekrytering, säsongsanställning

Skicka in din intresseanmälan genom att mejla båda kontaktpersonerna, senast 22 mars..

Därefter bjuds aktuella intressenter in till presentations-/dialogmöten. Vår förhoppning är att vi kan komma överens med en hyresgäst/krögare under april 2024.

Kontaktpersoner för frågor, visning och intresseanmälan

Verksamhetsfrågor:

Johan Scherlin
Näringslivschef
Telefon: 0155-381 04
E-post: johan.scherlin@oxelosund.se

Fastighets- och avtalsfrågor:

Kristin Ädel
Fastighetsförvaltare
Telefon: 0155-381 54
E-post: kristin.adel@oxelosund.se

Jogersö strand sett från Nya källan

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer