Loggan för Oxelösunds kommun

Feriearbeta hos Oxelösunds kommun

Ta chansen att jobba hos oss i sommar, det kommer bli en minnesvärd ingång till arbetslivet. Samtidigt som du får en inblick i hur det är att jobba inom kommunen så tjänar du ihop lite extra fickpengar. Du får även möjligheten att träffa nya personer och skaffa nya vänner.

Sök Sveriges viktigaste jobb

Ansökningstiden är nu slut. Sök gärna nästa år!

Feriearbetet kan även vara en ingångsport till ditt framtida jobb efter gymnasiet. Vi som kommun vill gärna att du ska få se hur viktigt vårt jobb är för vårt samhälle och få uppleva den gemenskap, arbetsglädje och engagemang som vi har i vårt jobb varje dag.

Alla jobb i Oxelösunds kommun är viktiga. Bland alla arbetsuppgifter finns ett gemensamt mål; att se till att Oxelösunds kommun är en bra plats att bo, leva och verka på. Vi vill att du denna sommar blir en del av vårt team. Vi vill med andra ord att medborgarna ska få så bra service som möjligt och med det kan du bidra i sommar.

Skulle du ha några frågor kring feriearbetet ställ dem gärna till oss på feriearbete@oxelosund.se eller ring Linnéa Stenfeldt på 0155-381 23.

FAQ om feriejobb i Oxelösunds kommun

Till att börja med finns det olika arbetsplatser man kan jobba på i kommunen. Under 2021 kommer vi bl.a. att ha möjlighet att erbjuda jobb på förskolor, fritids, äldreboenden eller i något av våra kök i kommunen. Vissa år finns även olika projekt som vi kan erbjuda som jobb, dessa alternativ ser du i ansökan.

För att du ska trivas som bäst i ditt jobb vill vi erbjuda dig en arbetsplats som du själv är intresserad av och för att vi ska kunna göra det behöver du i sin ansökan välja typ av jobb du är intresserad av. Du kan även skriva några rader om dig själv i ansökan för att vi ska få en bättre bild av vad du vill arbeta med. Det är dock ingen garanti för att du får den placering du önskar eftersom vi lottar ut platserna för att det ska vara rättvist.

Projekt för 2021:

  • Konstprojekt i det offentliga jobbet
  • Digitalt: Starta företag som sommarjobb
    – ett digitalt sommarjobb för dig som vill prova på att driva ett eget företag. Under tre sommarveckor (v. 24–26) får du möjlighet att starta ett företag och förverkliga en idé genom RookieStartups.se Länk till annan webbplats., med ferielön från kommunen.
  • ANDTS-ambassadör – som ambassadör får du under din feriepraktik en utbildning som ger dig ökad kunskap i det förebyggande arbetet kring Alkohol, Narkotika, Dopning, Tobak och Spel (ANDTS). Du kommer att ingå i gruppen från Oxelösund men vi kommer också att besöka andra kommuner i länet och där träffa ungdomar som har fått samma feriepraktik.

För att vara en del av vårt team och jobba med oss denna sommar behöver du vara folkbokförd i Oxelösunds kommun. Du ska ha avslutat 9:an, 1:an eller 2:an på gymnasiet detta år.

Du behöver se till att din ansökan kommer in till oss senast den 14:e mars.

Ansökningstiden är nu slut. Sök gärna nästa år!

Att vara feriearbetare i vår kommun innebär att du arbetar måndag till fredag under 3 veckor. Arbetstiderna är oftast 4 timmar per dag. Gemensamt för alla är att den totala arbetstiden under de tre arbetsveckorna är max 60 timmar. Du får i din ansökan ange önskemål om vilken period du vill arbeta. Lönen är 76kr i timmen och utöver det får du 12% semesterersättning. Det blir då 85,1kr i timmen.

Perioderna för 2021 är:

  • Period 1, veckorna 24, 25 och 26 (14/6 - 2/7)
  • Period 2, veckorna 27, 28 och 29 (5/7 - 23/7)
  • Period 3, veckorna 30, 31 och 32 (26/7 - 13/8)

Ansökningstiden är nu slut. Sök gärna nästa år!

Vi skickar ett mail till dig i slutet av mars där du behöver bekräfta att du blivit erbjuden ett feriejobb, följ instruktionerna i mailet. Det är därför viktigt att du fyller i rätt uppgifter i din ansökan så att vi kan nå dig med besked. Skulle du bli erbjuden ett jobb så får du i ditt mail informationen om vilken arbetsplats och tidsperiod. Du får också datum och tid till en informationsträff som du ska delta i innan sommaren. Kom ihåg att svara med besked om du tackar ja eller nej till jobbet.

I mitten av april kommer ytterligare information som är viktig att du läser igenom skickas hem till dig. Du kommer även få ditt anställningsavtal hemskickat, det behöver du signera och skicka tillbaka till oss. Även här behöver du följa instruktionerna som skickas med.