Sommarjobb

Ta chansen och prova på ett av Sveriges viktigaste jobb!
Vi söker dig som vill arbeta med stöd/omvårdnadsarbete inom kommunens verksamheter, såsom äldreboende, hemtjänst, boendestöd, korttidsverksamhet och personlig assistans.
Vi erbjuder arbetsplatser där du tillsammans med kompetenta arbetskamrater är med och skapar en god vardag för våra brukare.

För dig som är intresserad kommer det att finnas möjlighet till timvikariat redan under våren.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens, gärna med inriktning omvårdnad, barn- och fritid eller motsvarande. Erfarenhet av arbete med målgrupperna liksom kunskap om äldreomsorg, demens, och psykiska funktionsnedsättningar, är meriterande.

Du ska vara minst 18 år, behärska svenska språket i tal och skrift och ha datavana. För arbete i några av våra verksamheter krävs körkort.

Läs mer genom att klicka på rubrikerna nedan

Hemtjänst

Hemtjänst är till för äldre som bor hemma i sin bostad och underlättar för den äldre att bo kvar hemma under trygga förhållanden. Då arbetsuppgifterna utgår från den äldres behov kan de vara väldigt varierande men det kan till exempel vara serviceinsatser i form av hjälp med städning, tvätt och inköp av dagligvaror eller personlig omvårdnad, till exempel hjälp med måltider, personlig hygien och av- och påklädning. Hemtjänst kan också innebära enbart besök för att brukaren ska känna sig trygg hemma. Oftast arbetar du ensam och besöker flera brukare under en arbetsdag

Äldreboende

På äldreboendet bor de äldre som inte längre klarar att bo hemma och som har ett omfattande behöv av stöd och omsorg. Alla brukare har en egen lägenhet och vardagen på boendet utgår utifrån brukarens behov och önskemål. Arbetsuppgifterna innefattar till exempel att hjälpa brukaren i vardagen med bland annat personlig omvårdnad, förflyttning, påklädning och måltider.

Boendestöd, korttidsverksamhet och personlig assistans

Vissa människor som har en funktionsnedsättning kan behöva stöd på olika sätt i sin vardag. Det kan vara stöd med den personliga omvårdnaden, stöd i boendet, stöd i arbetet eller med fritidsaktiviteter. Målet är att personen ska leva så självständigt som möjligt.

Som boendestödjare arbetar du hemma hos brukaren eller ute i samhället med brukaren. Målet är att brukaren ska bli självständig.

I våra boenden med särskild service ges brukaren stöd att klara ett självständigt boende efter sina egna förutsättningar.

Till vårt korttids och fritids kommer barn och ungdomar så att deras föräldrar får tid för andra aktiviteter eller med andra barn i familjen.

Att arbeta som personlig assistent innebär att ge förutsättningar för en person med funktionsnedsättning att leva självständigt som andra. Du arbetar i personens hem och finns som ett stöd i vardagen. Du kan till exempel finnas som ett stöd vid personlig omvårdnad eller följa med för att handla och vid läkarbesök.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Mer information

Läs mer om jobben här oxelosund.se/ledigajobb

Kontakt för sidan: Kommuncenter