Feriearbeta hos Oxelösunds kommun

Sök Sveriges viktigaste jobb
Ta chansen att jobba hos oss i sommar; det kommer bli en minnesvärd ingång till arbetslivet. Samtidigt som du får en inblick i hur det är att jobba inom kommunen så tjänar du ihop lite extra fickpengar. Du får även möjligheten att träffa nya personer och skaffa nya vänner. Feriearbetet kan även vara en ingångsport till ditt framtida jobb efter gymnasiet. Vi som kommun vill gärna att du ska få se hur viktigt vårt jobb är för vårt samhälle och få uppleva den gemenskap, arbetsglädje och engagemang som vi har i vårt jobb varje dag.

Alla jobb i Oxelösunds kommun är viktiga. Bland alla arbetsuppgifter finne ett gemensamt mål: se till att Oxelösunds kommun är en bra plats att bo, leva och verka på. Vi vill att du denna sommar blir en del av vårt team. Vi vill med andra ord att medborgarna ska få så bra service som möjligt och med det kan du bidra i sommar.

Vad gör man på ett feriearbete?
Till att börja med finns det olika arbetsplatser man kan jobba på i kommunen. Detta året kommer vi bl.a. ha möjlighet att erbjuda jobb på förskolor, fritids, äldreboenden eller i något av våra kök i kommunen. Vissa år finns även olika projekt som vi kan erbjuda som jobb. Mer om dessa projekt står i själva blanketten. För att du ska trivas som bäst i ditt jobb vill vi erbjuda dig en arbetsplats som du själv är intresserad av och för att vi ska kunna göra det behöver du i sin ansökan välja typ av jobb du är intresserad av. Du kan även skriva några rader om dig själv i ansökan för att vi ska få en bättre bild av vad du vill arbeta med. Det är dock ingen garanti för att du får den placering du önskar eftersom vi lottar ut platserna för att det ska vara rättvist.

Vad krävs av dig som sökande?
För att vara en del av vårt team och jobba med oss denna sommar behöver du vara folkbokförd i Oxelösunds kommun. Du ska ha avslutat 9:an, 1:an eller 2:an på gymnasiet. Du behöver se till att din ansökan kommer in till oss senast den 15:e mars. Observera att ansökningstiden är slut för detta året. Vid frågor kring feriearbete maila feriearbete@remove-this.oxelosund.remove-this.se eller ring Linnéa Stenfeldt på 072-541 51 14.

Vad innebär jobbet för mig rent praktiskt?
Att vara feriearbetare i vår kommun innebär att man arbetar måndag till fredag under 3 veckor. Arbetstiderna är oftast 4 timmar per dag. Gemensamt för alla är att den totala arbetstiden under de tre arbetsveckorna är max 60 timmar. Du får i din ansökan ange önskemål om vilken period du vill arbeta. Lönen är 74kr i timmen och utöver det får du 12% semesterersättning. Det blir då 82,88kr i timmen. 

Perioderna för detta år är:

  • Period 1, veckorna 25, 26 och 27 (17/6 - 5/7) 
  • Period 2, veckorna 28, 29 och 30 (8/7 - 26/7)
  • Period 3, veckorna 31, 32 och 33 (29/7 - 16/8)

När får jag veta om jag fått ett jobb?
Du får besked om du fått ett jobb eller inte i mitten av april via brev som skickas hem till dig. Det är därför viktigt att du fyller i rätt uppgifter i din ansökan så att vi kan nå dig med besked. Skulle du bli erbjuden ett jobb så får du i ditt brev informationen om vilken arbetsplats och tidsperiod. Du får också datum och tid till en informationsträff som du ska delta i innan sommaren. Kom ihåg att ge besked om du tackar ja eller nej till jobbet.  

Projekt för detta år:

  • Undersöka och redovisa – har du många idéer, gillar att jobba med projekt och tycker att det är spännande att intervjua människor? Då är detta jobbet för dig! Du får chansen att vara med och utveckla oxelosund.se. Ett självständigt jobb i grupp!

  • Bli ANDTS-ambassadör tillsammans med andra ungdomar i länet! Visste du att Alkohol, Narkotika, Dopning, Tobak och Spel om pengar orsaker årligen stort lidande för många fast det egentligen är rätt lätt att förebygga? Som ambassadör får under din feriepraktik en utbildning som ger dig ökad kunskap i det förebyggande arbetet kring ANDTS. Du kommer att ingå i gruppen från Oxelösund men vi kommer också att besöka tre andra kommuner i länet och där träffa ungdomar som har fått samma feriepraktik. Tillsammans blir ni ANDTS-ambassadörer i Södermanlands län! Vi kommer att få lyssna till föreläsningar, bland annat av ”A non smoking generation”, göra studiebesök och ha många diskussioner. Ni kommer även att få i uppdrag att tillsammans skapa ett material som kommer att spridas i länet. Häng med på ett viktigt uppdrag där du kan göra skillnad på riktigt!

Ansökningstiden är slut för detta året. Vid frågor kring feriearbete maila feriearbete@remove-this.oxelosund.remove-this.se  eller ring Linnéa Stenfeldt på 072-541 51 14.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Mer information

Ansökningstiden är slut för detta året.

Kontakt för sidan: Kommuncenter