Jobba hos oss

I skärgårdsstaden Oxelösund får du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Kommunen som ligger strategiskt i östra Sörmland, har 12 000 invånare och ett rikt kultur- och föreningsliv. Dryga timmen upp till Stockholm och strax under timmen ner till Norrköping, det är inte heller långt till regionens flygplats, E4:an och järnvägen.

 
Oxelösunds kommun är en liten kommun som vill mycket. Vi är nyfikna och vågar hitta på nya lösningar, tänka stora tankar och komma med spännande idéer. För att lyckas jobbar vi nära varandra. Vi samarbetar och jobbar mot ett gemensamt mål; att ge alla som bor här de bästa förutsättningarna för ett gott liv. Att vi har nära till varandra märks bland annat genom att vi hjälps åt och tar vara på varandras styrkor. Att förvaltningar och verksamheter är nära gör också att det aldrig är långt mellan medarbetare och chef. Vilket i sin tur leder till att vi har korta beslutsvägar och får mycket gjort.

 

 

Förmåner

Här kan du läsa mer om de förmåner som du som anställd i Oxelösunds kommun omfattas av.

Semester

Som medarbetare i Oxelösunds kommun har du minst 25 semesterdagar. När du fyllt 40 får du 31 dagar. När du fyller 50 år får du 32 semesterdagar.

Tillägg till föräldraförsäkringen

Om du varit anställd under minst 365 kalenderdagar innan du går på betald föräldraledighet får du under 180 dagar ett tillägg till föräldrapenningen som motsvarar 10 procent av lönebortfallet.

Föräldraledighet

Som medarbetare i Oxelösunds kommun har du möjlighet att vara helt tjänstledig till dess att barnet fyllt tre år. Du har även möjlighet att vara tjänstledig på del av din tjänst tom slutet av det skolår då barnet fyller 12 år.

Pension

Utöver den allmänna pensionen från Pensionsmyndigheten har du som medarbetare i Oxelösunds kommun även en tjänstepension. Du bestämmer själv hur en viss del av pensionen ska förvaltas.

Flextid

På vissa arbetsplatser tillämpas flexitid, det innebär att du utifrån kommunens flextidsavtal ges möjlighet att påverka dina arbetsider.

Friskvårdsbidrag

Friskvård är en viktig del av kommunens satsning på en friskare arbetsplats.

Som medarbetare i Oxelösunds kommun får du ett friskvårdsbidrag på 800 kr/år.  Förmånen gäller samtliga tillsvidareanställda heltid/deltid och övriga månadsanställda där förmånen gäller under den tid de är anställda under respektive kalenderår.

Rökfri arbetstid

I Oxelösunds kommun vill vi skapa förutsättningar för en bättre hälsa för våra medarbetare. Vi har därför rökfri arbetsid för kommunens alla medarbetare.

Sjuklön

Skulle du bli sjuk får du sjuklön upp till 14 dagar. Därefter får du ett belopp som motsvarar 10 procent av lönebortfallet, dock längst till och med den 90:e kalenderdagen i sjukperioden.

Sjukförsäkring

Medarbetare i Oxelösunds kommun är försäkrade vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall genom AFA Försäkring.

Företagshälsovården

Som ett stöd och tillägg till kommunens egna resurser inom arbetsmiljöområdet har kommunen ett avtal med Feelgood som leverantör av företagshälsovård.

Möt några av oss

I Oxelösund kommun arbetar ca 900 medarbetare inom ca 100 olika yrkeskategorier. Är du nyfiken på hur det är att vara anställd inom kommunen? Här berättar några av våra medarbetare om sina arbeten och hur de upplever att det är att jobba i Oxelösunds kommun.

Timvikariat inom vård- och omsorg

Ta chansen och prova på ett av Sveriges viktigaste jobb!

Om du är intresserad av att träffa olika människor och vill ha ett jobb där dina insatser får en direkt betydelse för människors vardag. Då ska du söka timvikariat inom vård- och omsorg.

Vi söker dig som vill arbeta med stöd/omvårdnadsarbete inom kommunens verksamheter, såsom äldreboende, hemtjänst, boendestöd, korttids verksamhet och personlig assistans.

Vi erbjuder arbetsplatser där du tillsammans med kunniga och erfarna jobbarkompisar är med och skapar en god vardag för våra brukare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens, gärna med inriktning omvårdnad, barn- och fritid eller motsvarande. Du ska vara minst 18 år. Erfarenhet av målgrupperna liksom kunskap om äldreomsorg, demens och psykiska funktionsnedsättningar är meriterande. Då arbetet ställer krav på dokumentation och kommunikation måste du ha grundläggande kunskaper i svenska och god datavana.

Ansökan

Du ansöker om timvikariat genom att skicka din ansökan till VOK_bemanningskoordinatorer@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Rekrytering av timvikarier sker kontinuerligt. Om vi har ett behov som matchar med din kunskap, erfarenhet och utbildning kommer vi att kontakta dig för intervju.

Timvikariat inom förskola och skola

Ta chansen att prova på Sveriges viktigaste jobb!

Vi behöver dig som vill vikariera inom förskola och skola. Vi erbjuder arbetsplatser där du tillsammans med kunniga och erfarna jobbarkompisar är med och skapar en god vardag för våra barn och elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens, har du gått Barn- och fritidsprogrammet är det meriterande, likaså om du läser en pedagogisk utbildning eller har erfarenhet av arbete inom våra verksamheter. Du ska vara minst 18 år.

Då arbetet ställer krav på kommunikation och dokumentation måste du ha grundläggande kunskaper i svenska och goda datakunskaper.

Ansökan

Du ansöker om timvikariat genom att skicka din ansökan till Aina.ahlqvist@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Rekrytering av timvikarier sker kontinuerligt. Om vi har ett behov som matchar med din kunskap, erfarenhet och utbildning kommer vi att kontakta dig för en intervju. 

Registerkontroll inom förskola och skola

Du som blir erbjuden jobb inom förskola, skola eller fritidshem måste uppvisa ett utdrag från Polisens belastningsregister innan du anställs. Du beställer själv utdraget på Polisens webbplats. Observera att det tar cirka två veckor innan du får utdraget så beställ i god tid så att du kan ha med dig intyget vid en eventuell intervju.

 

 

 

Om att vara chef i Oxelösunds kommun

I Oxelösunds kommun är vi 37 chefer som leder arbetet för våra cirka 900 medarbetare.

Vi arbetar tillsammans med våra medarbetare med att skapa och utveckla våra verksamheter så att de uppfyller medborgarnas krav på effektivitet, service och kvalitet.

Hos oss ska ledarskapet präglas av mod, tydlighet, ansvar och delaktighet. För att uppnå detta krävs en förmåga att skapa goda relationer, ta tillvara  på egna och andras styrkor, olikheter och erfarenheter samt att fokusera på att nå uppsatta mål. För att träna och utveckla förmågan till detta utbildas alla våra chefer i Klart ledarskap som är ett ledarutvecklingsprogram på tre dagar.

Som chef deltar du även i övrig ledarutveckling som tex våra månatliga ledarfrukostar där samtliga chefer är välkomna att träffas över förvaltningsgränserna, dela erfarenheter och få information kring aktuella ämnen. Utöver dessa kortare träffar har vi ledardagar en till två gånger per år där vi fördjupar oss i övergripande frågor som tex aktuella utmaningar eller vår egen utveckling.

Som chef i Oxelösunds kommun har du också tillgång till nättjänsten Iknow med ett brett utbud av filmer kring vitt skilda områden som kan vara relevant för dig i din ledarroll.

Mycket av den övriga ledarutvecklingen fokuserar på arbetsmiljö och en gång per år erbjuds chefer och deras skyddsombud en grundutbildning i arbetsmiljö. Utöver det ges både workshops och inspirationsföreläsningar inom arbetsmiljöområdet utifrån aktuella fokusområden och utmaningar.


Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Henny Larsson
Personalchef
Telefon 0155-381 34

Kontakt för sidan: Kommuncenter