Oxelösunds logga

Arbetsmarknad

I Oxelösund finns ungefär 450 registrerade företag. Cirka 90 procent av dessa är småföretag främst inom tjänstesektorn. Oxelösunds största arbetsgivare är SSAB som är världsledande på höghållfasta stål. Företaget har drygt 2000 anställda i Oxelösund. Utöver SSABs egna anställda finns ett stort antal entreprenörer inom industriservice.

Andra stora arbetsgivare i Oxelösund är Oxelösunds kommun med cirka 1000 anställda och Oxelösunds hamn med över 200 anställda. Runt både SSAB och Oxelösunds hamn skapas i dag också många affärer och arbetstillfällen.Dryga timmen upp till Stockholm och strax under timmen ner till Norrköping, det är inte heller långt till Skavsta flygplats, E4:an och järnvägen.

Oxelösund och Nyköping har en gemensam företags- och arbetsmarknad eftersom det är så nära. Det tar ungefär 10 minuter att köra mellan Oxelösund och Nyköping med bil och busstrafiken är tät. Väljer du istället cykeln kan du färdas på cykelväg hela vägen. 

Drivhuset är vår arena för ungdomar och vuxna på väg mot studier och arbete och har sina lokaler på Campus Oxelösund.

Under samma tak samverkar vi (arbetsmarknadsenheten och vuxenutbildningen) med andra aktörer som är relevanta för den jobbsökande. Här arbetar jobbcoacher, socialsekreterare, studie- och yrkesvägledare, mentorer från SFI och handläggare från Arbetsförmedlingen. Genom samverkan motiverar, vägleder och stödjer vi de jobbsökande i att finna, få och behålla ett jobb. Möjligheten att fånga upp den sökande ökar när alla samtidigt är delaktiga i individens framtida plan mot en egen försörjning.

Vem kan komma till Drivhuset?
Till Drivhuset kommer man via Arbetsförmedlingen eller kommunen. Som exempelvis, vid ansökan om försörjningsstöd krävs det att man först träffar en jobbcoach på Drivhuset och planerar sin egen försörjning. Nyanlända har en plan för etablering i samverkan mellan kommunen och Arbetsförmedlingen och ingår också i Drivhusets uppdrag. Arbetssökande hos Arbetsförmedlingen kan också vara aktuella för att få stöd på Drivhuset.

Kontaktinformation


Näringslivsansvarig
Johan Scherlin
613 81 Oxelösund

Telefon 0155-381 04 
E-post johan.scherlin@oxelosund.se

Sidan uppdaterad: 13 augusti 2020

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer