Oxelösunds logga

Bli en Minimeringsmästare!

Anta utmaningen du med!

Vem kan vara med?

Alla kan bli en Minimeringsmästare! Så länge du är redo för en utmaning och nyfiken på att lära dig nya grejer.

Vi behöver alla hjälpas åt för att minska på avfallet och vårt klimatavtryck. I Minimeringsmästarna får hushåll i hela Sverige tävla mot varandra i att minska sina avfallsmängder och hur vi kan leva mer hållbart. Tillsammans når vi en #nöjdpunkt och minskar på klimatavtrycket!

Därför söker vi nu deltagare i alla åldrar, med alla olika typer av bakgrunder och med vilken förkunskap som helst.

Hur går det till?

Som deltagare i Minimeringsmästarna får du inspiration under de digitala och fysiska tematräffarna i Oxelösund under året. Där utbyter vi erfarenheter, får tips och inspiration från föreläsare och inspiratörer. Utöver träffarna får du som deltagare möjlighet att delta i olika utmaningar och kan vinna fina priser. Utmaningarna kan till exempel vara att laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff med dina vänner.

Du anmäler ditt intresse på www.minimeringsmastarna.se Länk till annan webbplats. så snart som möjligt och absolut senast 15 september.

Efter att du anmält ditt intresese är du välkommen på en digital informationsträff, via Zoom, måndag 20 september 18.00-19.00 där du får veta allt om upplägget, träffarna och allt roligt som händer under Minimeringsmästaråret.

Informationsträffar 2021-2022

  • Hållbar konsumtion söndag 10 oktober 14.00-16.00
  • Matsvinn lördag 27 november 14.00-16.00
  • Farligt avfall söndag 13 februari 14.00-16.00
  • Deldande preliminärt april eller maj 2022, datum ej fastställt
  • Textil preliminärt september 2022, datum ej fastställt
  • Final preliminärt oktober 2022, datum ej fastställt

Läs mer om projektet på www.minimeringsmastarna.se Länk till annan webbplats.

Minimeringsmästarna är en inspirerande och rolig kampanj som drivs av renhållningen på Oxelö Energi. Projektet syftar till att inspirera och lära ut mer om en hållbar livsstil. Oxelö Energi sköter renhållningen i Oxelösund på uppdrag av Oxelösunds Kommun.

medalj minimeringsmästare

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer