Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Återvinningens dag - tillsammans gör vi skillnad!

Idag 29 september uppmärksammar vi de stora miljövinster vi får av återvinning och återbruk genom att fira Återvinningens dag.

Genom att sortera rätt, återvinna och återbruka kan vi spara massor av resurser och skydda både människor och miljö. På återvinningscentralen i Oxelösund arbetar vi aktivt för en ökad sortering och därmed ökad återvinning.

I juli slutade vi till exempel att ta emot osorterat avfall i containern för brännbart med resultatet att under tre månader har 6 000 kg plast gått till materialåtervinning istället för att hamna i brännbart. Det gör att mängden råvaror som används vid framställning av nya produkter minskar vilket i sin tur ger en minskad klimatpåverkan. Bra jobbat alla Oxelösundare!

Möt oss idag på Järntorget 10.00-12.00 vid vår nya matoljeinsamling så får du en miljötratt av oss. Den använder du hemma för att samla in ditt matfett och därmed minska risken för stopp i avloppet samtidigt hjälper du till att återvinna en viktig resurs.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer