Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Bredband och mobilnät bedöms som den bästa faktorn för företagare i Oxelösund

I går släpptes Svenskt Näringslivs företagsranking och omdömen om företagsklimatet i Oxelösund.

Där bredbandsnätet fick det högsta betyget och därmed en första placering som den bästa faktorn i Oxelösund för företagare.

Varje år får företagare i Oxelösund och hela Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i sin egen kommun. Svaren från företagarna gav ett gott omdöme och högsta betyg till bredbandsnätet.

Jättekul! säger Carl Sjööquist Stadsnätschef på Oxelö Energi. Det här är ett verkligt glädjande resultat och visar på att vårt nät motsvarar kraven och förväntningarna från företagarna i Oxelösund vad gäller bredband. Det känns kanske extra bra i år eftersom många oxelösundare har jobbat hemifrån i högre utsträckning vilket ökat kraven på bandbredd och en trygg leverans. Det här goda betyget stärker oss självklart i vårt fortsatta arbete att utveckla och öka aktiviteten i vårt stadsnät, avslutar Carl Sjööquist.

Bredbandet i Oxelösund bäst utvecklat i hela Sörmland

I Oxelösund är tillgången till fiber störst i Sörmland. Företagen har därmed tillgång till riktigt snabbt bredband, oavsett var de verkar i kommunen. I dagsläget är cirka 4 700 företags- och privatkunder anslutna till Stadsnätet. I kommunen finns strax över 6 000 hushåll vilket innebär att stadsnätet är den vanligaste bredbandslösningen för kommunens invånare.

Hög driftsäkerhet

Stadsnätet har en tillgänglighet på 99,98%. Driftsäkerheten får alltså klassas som väldigt hög för kunder i stadsnätet i Oxelösund.

Detta beror på bland annat ett robust byggt nät och att Oxelösunds elnät har väldigt få avbrott bidrar även till en säker leverans och teamet på stadsnät arbetar kontinuerligt med att ytterligare förbättra driftsäkerheten.

Lägst anslutningsavgifter i Sörmland

Utöver hög driftsäkerhet och korta åtgärdstider vid eventuella avbrott, så har Stadsnätet i Oxelösund lägst anslutningsavgifter i hela Sörmland. Det är även lätt att få hjälp med hela fiberinstallationen för den som inte vill utföra grävarbetet själv. Att det finns ett stort antal tjänsteleverantör som levererar tjänster i nätet ger även det en bra konkurrens och fördelaktiga priser.

Läs mer om Svensk Näringlivs undersökning av företagsklimat på

www.foretagsklimat.se  Länk till annan webbplats.och för Oxelösund Länk till annan webbplats.Oxelösund (foretagsklimat.se) Länk till annan webbplats.

Läs mer om tjänsterna i stadsnätet på http://oxelosund.openuniverse.se/ Länk till annan webbplats.

tabell som visar antal hushåll med tillgång till fiber

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer