Loggan för Oxelösunds kommun

Byggstart för nya Prisman

Kustbostäder har fått klartecken att bygga nya Prisman - ett nytt handelshus med 48 lägenheter vid Järntorget i centrala Oxelösund.

Onsdag 16 juni fattade Kommunfullmäktige beslut och gav Kustbostäder klartecken att bygga 48 stycken nya attraktiva lägenheter vid Järntorget i centrala Oxelösund med ytor i markplan för handel och service. Den nya fastigheten Prisman utgör en viktig del i ett växande Oxelösund.

Glädjande att Kommunfullmäktige antog Kustbostäders förslag om ett nytt handelshus och nya bostäder, säger Per Koman Alm VD på Kustbostäder.

Ett nytt handelshus med nya moderna bostäder kommer utgöra en viktig del för både Oxelösund som ort och för framtida handel. Det här skapar nya attraktiva möjligheter för både affärsverksamhet och service. Att vi nu kommer kunna erbjuda bostäder i centralt läge skapar i sin tur möjligheter för ett mer levande centrum, med folkliv på torget. Ett nytt Prisman kommer stärka både befintlig handel och även locka till sig nya handelsaktörer. Samtidigt stärker det möjligheten till inflyttning. Så det här är en viktig pusselbit i byggandet av ett växande Oxelösund, avslutar Per.