Du som tillhör riskgruppen och behöver hjälp att handla

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla som är 70 år och äldre eller de som tillhör riskgruppen för coronaviruset ska begränsa sina sociala kontakter. Det innebär bland annat att undvika folksamlingar, resa med kollektivtrafiken, vistas i affärer eller andra offentliga lokaler. Kom ihåg att det är viktigt att inte utsätta sig för smittorisk.

Oxelösunds kommun har under våren i samarbete med Svenska Kyrkan och Finskt förvaltningsområde samordnat stödet till dig som är 70 år och äldre eller tillhör riskgruppen för det nya coronaviruset. Du som har fått stöd av volontärer har fått ett brev hemskickat till dig med information och en lista över vilka butiker i Oxelösund som på olika sätt kan ordna så att du kan få livsmedel och medicin. Har du inte fått det brevet, kontakta Kommuncenter på 0155 – 380 00, så skickar vi hem det till dig. Du hittar listan med kontaktuppgifter här på matbutiker och apotek och vad de kan hjälpa dig med. 

Från och med 29 juni kontaktar du själv våra lokala matbutiker och apotek för att ordna med avhämtning eller hemleverans av varor. Har du någon i din närhet som kan hjälpa dig, ta emot den hjälpen i första hand. Kom ihåg att endast ta emot hjälp från de du litar på. 

Om du har datorvana men ändå är osäker på hur du handlar livsmedel och medicin via nätet, kan du prata med en av Koordinatens bibliotekspersonal. De förklarar via telefon hur du genomför ett köp. 

Om du har svårt att göra dina inköp kan du ansöka om att få hjälp med inköp, en så kallad serviceinsats. Om du blir beviljad hjälp med inköp från kommunen kostar varje inköp ca 170 per handling. Denna summa kan bli lägre om du till exempel har låg inkomst och hög hyra.

För att ansöka kontakta Kommuncenter eller fyll i en ansökan om bistånd som du hittar här.

Har du frågor är du välkommen att ringa till Kommuncenter, 0155 - 380 00

Kommuncenters öppettider: 

Juni
Vardagar 8–17

Juli
Vardagar 9–12 och 13–16

 

 

 

 

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Kontakt för sidan: Kommuncenter