Bygglov

Att bygga nytt, bygga till och bygga om är kul och spännande. Men det vi bygger finns kvar under lång tid och kan ibland påverka både människa och miljö. Därför kan du behöva ett skriftligt tillstånd från kommunen innan du sätter igång.

Vissa åtgärder kräver en ansökan om bygglov och i andra fall behöver du göra en anmälan, ansöka om rivningslov eller söka marklov. På de här sidorna kommer vi att berätta allt du behöver veta och guida dig genom just ditt projekt.

Från det att du har fått ditt bygglov och startbesked har du två år på dig för att börja bygga. Det innebär att om du ansöker om bygglov i god tid, så behöver du inte sätta igång direkt när du har fått det beviljat.

Nästa steg är att läsa mer om hur bygglovsprocessen går till. Du kan också gå direkt till Behöver jag bygglov? för att ta reda på vad som gäller för ditt projekt.

Rådgivning

Välkommen att boka besök för personlig rådgivning för att få svar på dina frågor om bygglov och anmälan. Boka en tid för telefon, videomöte eller besök via vår e-tjänst. Du kan också boka tid genom att skicka e-post till bygg@remove-this.oxelosund.remove-this.se eller ring 0155 380 00. Ange vilken fastighet/adress din fråga gäller.

(På grund av Covid - 19 så tar vi inte emot något besök)

E-tjänst för bygglov, marklov och rivningslov

Här kan du gå till vår e-tjänst för att ansöka om bygglov, marklov och rivningslov vilket vi tror kommer förenkla din väg fram till bygglov.

Välkommen att använda vår e-tjänst!

Kontakt

Oxelösunds kommun
Miljö- och samhällsbyggnads-förvaltningen
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Boka tid med handläggare

Vill du prata med oss om ditt projekt?

Boka en tid för telefon videomöte eller besök via vår e-tjänst.

(På grund av Covid - 19 så tar vi inte emot något besök)

Telefontider Bygglov

måndag 9-11
tisdag  inga tider
onsdag 9-11
torsdag 9-11
fredag 9-11

(På grund av Covid - 19 så tar vi inte emot något besök)

Kontakt för sidan: Kommuncenter