Samrådskartan

Kommunen testar i detta samråd att erbjuda möjligheten att lämna samrådssynpunkter digitalt på en karta här på hemsidan. Att lämna en synpunkt i Samrådskartan tar bara några minuter, men behöver du inte visa kommunen en exakt plats ser vi i detta test hellre att vi får den på mail.

Alla synpunkter som inkommer till kommunen via Samrådskartan läses, sammanställs och besvaras tillsammans med övriga samrådsyttranden via email och brev i en Samrådsredogörelse.

Observera:
När du skickat in ett yttrande får du upp en bekräftelse om det på din skärm. Kommunen kan i dagsläget inte garantera någon annan direkt återkoppling på din inskickade samrådssynpunkt. I den mån kommunen ändå ger en återkoppling sker det i mån av tid till din angivna emailadress.

Steg 1. Studera planförslagets illustrationsplan

Observera: Illustrationsplanen visar olika exempel på vad planföslaget möjliggör.
Ett ersatt hus (ytor med lila färg) är till exempel inget kommunen föreslår ska ske, utan bör tolkas som en möjlig konsekvens av planförslaget.

Nedan visas variant 1 av Illustrationsplanen - med villor söder om fritidshusområdet.
Klicka på länken för en mer lättmanövrerad och Större karta Länk till annan webbplats.. (Rekommenderas för mobiltelefoner)
Backa ett steg för att komma tillbaka hit.

Så lämnar du ett yttrande i Samrådskartan

Att lämna ett yttrande görs genom att du fyller i en enkät som vi länkar till längre ner på denna sida.

Du får göra enkäten flera gånger (lämna in flera yttranden), men försök vara återhållsam. Kombinera gärna med ett yttrande via mail för synpunkter som du inte behöver peka ut en plats för. I mailet bör du nämna om du lämnat synpunkter via Samrådskartan och vilket namn du använt.

Först besvaras 3 frågor
Överst i enkäten får du svara på vad som är Synpunktens ämne - alltså vad din synpunk gäller.
Har du svårt att välja, väljer du "Övrigt". Övrigt ska inte läsas som en kategori för diverse: Lämna hellre flera yttranden än att blanda många kategorier i samma yttrande.

På den andra frågan väljer du det alernativ som bäst stämmer in på din tillhörighet till planområdet.

På den tredje frågan får du svara Ja eller Nej på om du motsätter dig planförslaget i hela eller delar, vilket med formellt språk kallas att ha erinran.

Sedan skriver du ditt yttrande
Tänk på att varje rad i enkäten rymmer max 255 tecken inklusive mellanslag (5 rader text i teckensnittet Calibri, storlek 11). Skriver du ett långt yttrande så måste du dela upp det på flera rader, annars kommer du inte kunna skicka in det till kommunen! Får du inte plats, se om du kan dela upp det i två yttranden och då gärna nedbrutet efter Synpunktens ämne.

Kommunen beklagar de tekniska begränsningarna, men hoppas nyttan med att enkelt kunna peka ut en exakt plats väger upp eventuella besvär.

Innan du skickar in din synpunkt
Om du vill kunna få återkoppling på just ditt yttrande behöver kommunen få dina kontaktuppgifter, telefonnummer och/eller mailadress. Om du vill få information från kommunen om exempelvis framtida samråd/granskning, är det lämpligt att även lämna en postadress.

Nu är du redo för Steg 3.

Observera: Det finns inget hjälpfönster att tillgå inne i Samrådskartans synpunkt-enkät, varför du uppmuntras läsa instruktionen i Steg 2 innan du går vidare.

Tips! För att hålla koll på vad du har skickat in redan och vad du eventuellt vill komplettera med så underlättar det att först skriva och spara sitt samrådsyttrande i ett dokument på din dator och sedan kopiera över texten till enkäten.

Lämna en samrådssynpunkt:
Klicka på länken för att Lämna en synpunkt i Samrådskartan Länk till annan webbplats.


Återkoppla
Återkoppla gärna i ett mail till plan@oxelosund.se hur du tycker att det fungerat att använda dig av Samrådskartan.

Kontaktinformation

Oxelösunds kommun
Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00
E-post plan@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer