Samråd om nytt sorteringssystem i kommunens småbåtshamnar

Större karta Länk till annan webbplats.

Idag finns det containrar eller sopkärl för blandat avfall i våra småbåtshamnar under båtsäsongen. Säsongen 2024 inför vi i stället källsorteringssystem. Då sorterar du avfallet i åtta olika fraktioner efter vilken typ av avfall det är; matavfall, tidningar, pappersförpackningar, plastförpackningar, metall, färgat glas, ofärgat glas och restavfall. Dessutom finns möjlighet att lämna toalettavfall på två ställen.

Eftersom det varken är tillåtet att renovera eller underhålla sin båt inom hamnområdet bör det inte uppkomma något farligt avfall. Om du ändå har sådant lämnar du det på Oxelö Energis återvinningscentral på Föreningsgatan 45 i Oxelösund.

Innan sorteringssystemet införs ligger det ute för samråd och du har möjlighet att lämna synpunkter på förslaget via formuläret längst ner på sidan. Du kan lämna synpunkter till och med 15 april.

Kartbilderna visar planen för det nya källsorteringssystemet för respektive småbåtshamn.

Badhusviken

Badhusviken

Ramdalshamnen

Sandviken

Sjöängen

ÖstersvikenI vilken småbåtshamn har du din båt?
I vilken småbåtshamn har du din båt?


Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer