Inkomstjämförelse

Som kommun kan vi komma att genomföra en inkomstjämförelse. De inkomstuppgifter du registrerat i e-tjänsten jämförs med redovisad inkomst hos Skatteverket. För lite eller för mycket inbetald avgift för plats på förskola och fritidshem justeras. Just nu genomför vi en inkomstjämförelse för år 2021.

Kommunen kan komma att genomföra en inkomstjämförelse där inlämnade inkomstuppgifter jämförs med redovisad inkomst till Skatteverket. För lite eller för mycket inbetald avgift för plats på förskola och fritidshem justeras. Jämförelsen räknas två år bakåt i tiden. Just nu genomför vi en inkomstjämförelse för år 2021.

Inkomstjämförelse för år 2021

Just nu pågår en inkomstjämförelse för de vårdnadshavare som betalat avgift för plats på förskola eller fritidshem under år 2021. Vi gör den i två steg. Under sommaren kontaktade vi de vårdnadshavare som har betalat för mycket och får pengar tillbaka. Nu under hösten fortsätter vi med att kontakta de som har betalat för lite och kommer att behöva betala tillbaka.

Justering av avgift

För att få pengarna insatta på ditt konto behöver du meddela ditt kontonummer senast 30 september. Mejla ditt namn och kontonummer till fakturorutbildning@oxelosund.se. Vi tar inte emot kontouppgifter via telefon.

Återbetalning sker normalt sett inom 14 dagar från att fullständiga uppgifter mottagits. Har du sen tidigare en skuld hos Oxelösunds kommun kommer den först att justeras innan utbetalning.

Har du betalat för lite i avgift får du ett brev om det. Beloppet justeras via faktura eller autogiro. Vi skickar fakturan under vecka 35 (28/8 - 1/9) och förfallodatumet är 9 oktober 2023. Tidpunkten för utskicket av faktura har flyttats fram till vecka 36 (4/9-8/9).

Har du frågor om din faktura mejlar du din fråga, fakturanummer samt ditt namn och kontaktuppgifter till fakturorutbildning@oxelosund.se

Maxtaxa för 2021

Inkomsttaket för maxtaxan inom förskola och fritidshem för 2021 var 50 340 kronor per månad för hushållets samlade inkomst.

Kom ihåg att uppdatera din inkomst i e-tjänsten

För att avgiften ska bli rätt är det viktigt att du registrerar din aktuella inkomst i e-tjänsten.

Varje gång din inkomst förändras meddelar du detta via e-tjänsten i Självservice. Länk till annan webbplats.

Du anger inkomsten brutto (innan skatt) per månad.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer