Komvux - grundläggande och gymnasial nivå

Kurser på grundläggande nivå är till för dig som saknar utbildning från grundskolan. Varje kurs är uppdelad i fyra delkurser. Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolan för ungdomar. Kurser på gymnasienivå finns som enstaka kurser och som hela kurspaket.

Grundläggande nivå

På Campus Oxelösund kan du läsa engelska och svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Andra kurser på grundläggande nivå kan du läsa hos en extern utbildningsanordnare.

Rätt till grundläggande vuxenutbildning har den som är vuxen (rätten börjar gälla från och med 1 juli det år man fyller 20 år), är bosatt i Sverige och:

  • saknar sådana kunskaper som barn och ungdomar får i grundskolan
  • har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Hur du ansöker

Du ansöker här via Självservice. Länk till annan webbplats.

Har du frågor? Kontakta syvcampus@oxelosund.se

Behörighet

Är du osäker på vilken delkurs du ska starta på kan du göra ett nivåtest. Har du annat modersmål än svenska ska du ha ett godkänt betyg i SFI D.

Gymnasial nivå

Du kan läsa en eller flera kurser samtidigt. Det är viktigt att du börjar läsa på rätt nivå. Vi erbjuder kurser ur gymnasieskolans nationella program som ger behörighet till högskolor och universitet. För gymnasial vuxenutbildning gäller samma kursplan och betygskriterier som för den vanliga gymnasieskolan.

Kurser vi erbjuder i egen regi passar dig som behöver lärarstöd.

Vilka kurser kan du söka?

Normalt sett blir du hänvisad att söka de kurser som Campus Oxelösund har i sitt eget kursutbud. Vill du söka en kurs i en annan kommun är det viktigt att motivera anledningen till att du vill läsa just där. Det är rektor på Campus Oxelösund som fattar beslut om din ansökan blir beviljad eller inte.

Hur du ansöker

Du ansöker via vår självservice. Länk till annan webbplats.

Kurserna startar vid tillräckligt många sökande samt om nödvändiga beslut tas.

Har du frågor? Kontakta syvcampus@oxelosund.se

Behörighet

Kunskaper på grundläggande nivå eller motsvarande.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer