Yrkesutbildning inom svets och underhåll

Nu startar vi två utbildningar i svets och underhåll på Campus Oxelösund. En start är för dig som inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå, då läser du även den kursen och yrkessvenska. Den utbildningen är 65 veckor lång. En start är för dig som är godkänd i svenska på grundläggande nivå. Den är 52 veckor lång. Båda utbildningarna startar 9 maj och sista ansökningsdag är 25 april.

Söker du arbete men saknar den där gymnasiekompetensen som arbetsgivare efterfrågar? Då kan en yrkesutbildning på komvux vara det du behöver. Nu startar Campus Oxelösund utbildningen inom svets och underhåll. Denna gång även i kombination med svenska som andraspråk på grundläggande nivå och yrkessvenska.

Inriktningen svets är en spetsutbildning mot ett Internationellt svetsdiplom, IW (Internationell Welding diploma). Yrket som svetsare kräver idag både god praktisk färdighet och teoretisk kunskap. Det får du som internationell svetsare. Ditt IW-diplom visar att du har genomgått en kvalitetsgranskad utbildning.

Inriktningen underhåll syftar till att ge dig kunskaper om hur du underhåller maskiner inom industrin.

Utbildningarna startar 9 maj.

Sista ansökningsdag är 25 april.

Välkommen att ansöka redan idag. Det kan vara starten på din väg mot ett arbete.

Här ansöker du till utbildningarna Länk till annan webbplats.

Utbildningarnas innehåll

Svets och underhåll

Basutbildningen pågår i 33 veckor på heltid och omfattar 660 poäng. Därefter väljer du inriktning svets eller underhåll på 500 poäng som pågår i 25 veckor. Utbildningens totala poäng är 1160. Praktik ingår i utbildningen. Har du förkunskaper finns det möjlighet att validera kurser och korta ner utbildningstiden.

Svets och underhåll kombinationsutbildning

Basutbildningen pågår i 65 veckor på heltid och omfattar 680 poäng. Poäng för svenska som andraspråk och yrkessvenska tillkommer. Därefter väljer du inriktning svets eller underhåll på 500 poäng som pågår i 50 veckor. Utbildningens totala poäng är 1160. Praktik ingår i utbildningen. Har du förkunskaper finns det möjlighet att validera kurser och korta ner utbildningstiden.

Behörighet

Grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande för utbildning inom svets och underhåll.

Lägst godkänt betyg D i SFI för utbildning inom svets och underhåll kombinationsutbildning.

Behöver du hjälp eller vill veta mer?

Har du frågor tveka inte att höra av dig oss på syvcampus@oxelosund.se

Här kan du läsa mer om utbildningarna.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer