Nya regler för examen från Komvux

Från och med 1 juli 2021 gäller nya regler för examen från Komvux. Det innebär att du som läser mot en gymnasieexamen inom vuxenutbildningen kan påverkas av detta.

Från och med 1 juli 2021 finns det två inriktningar för högskoleförberedande gymnasieexamen på komvux. Den ena är Samhällsvetenskap och humaniora och den andra är Naturvetenskap och teknik.

Har du tidigare planerat att läsa mot en examen med samhällsvetenskaplig, ekonomisk, humanistisk eller estetisk inriktning kommer du nu att läsa mot inriktningen Samhällsvetenskap och humaniora. Har du tidigare planerat att läsa mot en examen med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning kommer du istället att läsa mot inriktningen Naturvetenskap och teknik.

Du kan läsa mer om de nya reglerna på Skolverkets webbplats. Länk till annan webbplats.

Gymnasiearbetet ersätts av ett komvuxarbete vilket infördes 1 juli 2021.

Har du ett godkänt betyg i gymnasiearbetet som är satt innan 1 juli 2021 får det ingå i din examen på komvux. Saknar du ett godkänt betyg i gymnasiearbetet ska du i stället läsa ett komvuxarbete.

Har du frågor om hur de nya reglerna kan påverka dina studier och om du behöver göra ändringar i din studieplan är du välkommen att ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på Campus Oxelösund. Mejla då till syvcampus@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer